Издания / премиери

Премиера на "Мастиленият лабиринт" от Людмила Филипова

Среща с една от най-успелите съвременни български авторки

Премиера на "Мастиленият лабиринт" от Людмила Филипова


◊ СЪБИТИЕТО

Почетното Кoнсулство на Франция и Германия във Варна,
издателство „Сиела
”,
с любезното съдействие на PR Agency Anettevents

най-учтиво Ви канят да присъствате на среща с една от най-успелите съвременни български авторки
Людмила Филипова

На вечерния коктейл най-новата книга на Людмила Филипова „Мастиленият лабиринт
ще представи Виолета Тончева.


На 25 март 2009 г., 18,30 ч.,
ресторант „Бохеми”, ул. ”Братя Шкорпил” 3


◊ КНИГАТА
 
"Macтиленият лaбиpинт" е иcтopичеcки poмaн, в кoйтo вcякa cценa е бaзиpaнa нa pеaлнa иcтopия и cъщеcтвувaщ apтефaкт. Mеcтaтa и вpеметo нa cлучвaщoтo cе в poмaнa ca дейcтвителни. Някoи oт именaтa нa учacтниците ca пpoменени.

"Macтиленият лaбиpинт" имa мнoгo изxoди и единcтвенo oт читaтеля зaвиcи пpез кoй ще уcпее дa излезе. Bcякa глaвa в книгaтa е нoвa cтpaницa oт изгубения кpaй нa тaен pъкoпиc, нaмеpен в cтapa pимcкa библиoтекa, в кpaя нa нaй-cтapия път в Eвpoпa - Bиa Aппия Aнтикa. И бopaвейки cъc cтoтици фaкти и нaучни тpaктoвки, poмaнът неуcетнo пpеoбpъщa пpедcтaвите ни зa иcтopия, pелигия и филocoфия.

Към книгaтa е изгpaден уникaлен музей нa cледите в Лaбиpинтa, oт cтoтици cнимки oт Mocквa, Биpмa, Беpлин, Гъpция, Pим и Tpaкия, нaпpaвени oт aвтopкaтa, кoитo илюcтpиpaт cъдъpжaниетo. A дocтъп дo негo имa caмo читaтелят нaмеpил пapoлaтa-ключ, зa кoйтo инcтpукциите ca в poмaнa.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Людмила Филипова е родена на Великден през 1977 г. в София.

Людмила Филипова завършва висшето си образование в УНСС, където се дипломира като бакалавър през 2000 г. Специалността й е Икономика и управление на индустрията. Предстои й да получи магистърска степен по бизнес администрация.

Осем години работи като специалист и мениджър в областта на маркетинг, PR и медии в едни от най-големите български и международни компании у нас.

Специализации и курсове:
Strategic Product Management, Radi Medical, London, 2004 Management Development Program, Slovenia, S.J.M. Consulting, 2003 Selling Skills and Strategies, Barcelona, Abbott Vascular Devices, 2003 Marketing and Sales Strategies Skills, London, MRI Worldwide, 2003 Ideas and Creative Thinking, Professional seminar, (Slovenia, New Moment Ideas), 2001 Marketing and Advertising Management, Greece, SAP Greeceр 2000 Internship in Center for Local Society Support and Development, England, Brighton, 1999 Course in Business Administration (British Council, Sofia),1999 - 2000

Авторката е вече номинирана в международни литературни конкурси като уважавания американски „Hidden River” и за втори кръг на европейския “Prix du Livre Europeen” 2008. Книгите й предстои да излязат на турски, руски, сръбски и немски.

Първата си книга Людмила пише без литературна амбиция. Опитва се във формата на роман да представи своята гледна точка за краха на комунизма и прехода към демокрация. В него авторката вплита секретна и непубликувана досега, скандална информация от архивите на дядо си и драматична история за любовта на мъж и жена от два несъвместими свята.

"
Анатомия на илюзиите" (2006) бележи голям успех, като романът е преиздаван вече пет пъти за две години. В деня на издаването му авторката работи вече по няколко идеи за романи, които последователно се превръщат в бестселъри.

През март 2007 г. излиза романът "
Червено злато" (2007), който в напрегнат трилър съчетава темите за незаконната световна търговия с кръвни продукти и задържаните в Либия медици. За да напише романа, Людмила Филипова прави разследване в пет държави, включително и в Либия. Романът има шеметен успех, като се продава в десетки хиляди тираж. В момента по книгата се подготвя сценарий за филм.

През февруари 2008 г. излиза романът "
Стъклени съдби" (2008), който за първи път представя в литературата шокиращите теми за масово производство и търговия с асистирани технологии и опасната тенденция хората да поемат в ръцете си собствената си еволюция. Жанрът й е драма-трилър, а формата е обявена в медиите за изключително оригинална. Книгата предстои да се преведе в няколко страни.

Все по-често в медии и рецензии излизат мнения, че Людмила Филипова е добър разказвач, с новаторски теми, че успява да запълни нишите в съвременната българска литература за романи загадка, амбициозни като проекти трилъри и технотрилъри, но с изграден стил и послания. Авторката постепенно развива свой собствен стил и жанр, в който изследва значими за обществото теми с оригинална форма, завладяващи истории на границата на фикцията и автентичната реалност.


Журналистически опит:
На българската масова публика тя е известна с работата си като журналист към ТВ 7 дни, ТВ Триада, главен редактор на сп. "Маркетинг&Медия". Нейни статии и анализи са публикувани във в. “Монитор”, в “24 Часа”, в. “Новинар”, в. “Икономически живот”, сп. "Тема", сп. "Businessweek България" и др.


Участие във филми:
Людмила Филипова е участвала и като актриса в няколко детски филма, най-популярните сред които са: "Куче в чекмедже", 1982, реж. Димитър Петров, "Денят не си личи по заранта", 1984, реж. Неделчо Чернев, "Търси се съпруг за мама", 1985, реж. Мариана Евстатиева-Биолчева


◊ ЗА НАЙ-ЛЮБОПИТНИТЕ

Може да прочетете откъс от романа "Мастиленият лабиринт" на Людмила Филипова в бр. 3 (112), 2009 на Електронно списание LiterNet.

Ако Ви е харесал откъсът, не пропускайте да си поръчате изданието от книжарница "Книгосвят" -
„Мастиленият лабиринт на Людмила Филипова.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
24.03.2009 г. 22:10
Посетено:
1279
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7575-premiera-na-mastileniyat-labirint-ot-lyudmila-filipova