Издания / премиери

Първи брой на списание "Антимовски хан"

Списание за животопис и култура

Първи брой на списание "Антимовски хан"


◊ СЪБИТИЕТО

Излезе първи брой на списание "Антимовски хан" - тримесечно издание на Сдружението на писателите в Добрич.
. Редактор - Сашо Серафимов

Премиерата на списанието ще бъде на 25 март 2009 г. от 18 ч. в Художествена галерия Добрич.


◊ ЗДРАВЕЙ, ЧИТАТЕЛЮ!

Здравей, приятелю на думите! Но не на тези думи, с които политици и всякакви други приказливци се опитват да ни разкажат живота, да ни разкрасят дните със „сладки и медени”, а на онези прости човешки думи, които идат от страната на доброто, преминават през духа и се превръщат в малки бисерчета като роса, с които светът ни изглежда по-друг, по-нов, по-красив, по-мъдър.

Светът изглежда по-човечен!

Та и ние в нашето списание искаме да те нахраним тъкмо с такива думи. Искаме да ти кажем, че слънцето грее еднакво за всички, че дъждът е красива бъбрива приказка, че твоят път в живота е най-великата мисия и че „Земята може да не е най-доброто място във Вселената”, но за сега по-добро не е открито.

Заповядай,
 
влез в хана, разпрегни душата си, сподели неуловимото, чуй болката си в стиховете и в разказите. Тук има място за всички. Ще се разшета нашата литературна Сарандовица из страниците, ще ти приготви топла храна, ще те нагости, ще напои жадната ти душа и ще ти каже няколко добри думи за из път. Защото човек с човек се срещат и душа с душа могат да се докоснат и заедно да си поделят невидимото в този иначе доста пообъркан свят...

Нашият хан няма точно място и няма да го намериш на картата. Но потърсиш ли го, бъди сигурен, че той ще отвори вратите си за теб, а стопанката ще ти рече:

- Добра стига, пътниче!


Сашо Серафимов


Автор:
Публикация:
22.03.2009 г. 13:52
Етикети:
Посетено:
973
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7559-parvi-broy-na-spisanie-antimovski-han