Издания / премиери

Премиера на българския превод на "Самота в мрежата" от Януш Вишневски

Съвременна повест за класическа любовна история

Премиера на българския превод на "Самота в мрежата" от Януш Вишневски


◊ СЪБИТИЕТО

Полският институт и Издателство "Сиела"
представят

българския превод на бестселъра “Самота в мрежата” от Януш Леон Вишневски
(превод – Амелия Филипова, редактор – Искра Ликоманова)

. С участието на автора Януш Вишневски


На 6 март 2009, петък, 18 ч.,
Полски институт - София, ул. “Веслец” 12

Вход свободен


◊ КНИГАТА

“Самота в мрежата” е съвременна повест – с интернет, електронни самолетни билети, декодиране на генома и есемеси, и същевременно безкрайно традиционна, като класическа любовна история. Повест за любовта в мрежата – тази последната, за която мечтаем, която “ни разплаква и спира дъха в гърдите”.

“Самота в мрежата” излиза като книга на 5 септември 2001 г. Две години по-късно се появява специално издание с коментари на автора и феновете и пост-епилог. През 2005 г. Полската телевизия пренася книгата на екрана – заснет е игрален филм и 4-сериен тв сериал. Освен това книгата съществува и като мултимедия – текста четат двама от най-популярните полски актьори Данута Стенка и Кшищоф Глобиш.


◊ ЗА АВТОРА

Януш Вишневски (род. 1954) е завършил физика, икономика и информатика. Автор на научни трактати и статии в периодичния печат. Въпреки “софтуерното” си всекидневие в международна химическа фирма във Франкфурт, той е известен автор на много разкази и романи (в т.ч. "Самота в мрежата" - 2001, преведен на английски - Loneliness on the Net By Janusz L. Wisniewski, немски, руски, хърватски, чешки, литовски и албански).

През 2004 г. излиза поредната повест "Повторени съдби", която влиза в списъците на бестселърите още преди да стигне в книжарниците. Януш Вишневски е автор и на бестселърите "Интимна теория на относителността" (2005) и "Нужни ли са на света мъжете" (2007).


• Повече за книгата и филма в блога за нови книги "Книгомрежа" - С@мота в мрежата - книга + филм?
Автор:
Полски институт - София
Публикация:
04.03.2009 г. 13:02
Посетено:
2277
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7414-premiera-na-balgarskiya-prevod-na-samota-v-mrezhata-ot-yanush-vishnevski