Издания / премиери

Премиера на "Азбука на любовта" от Рин Ямамура

ИК "Жанет 45" предупреждава: Влюбването в тази книга е неизбежно

Премиера на "Азбука на любовта" от Рин Ямамура


◊ СЪБИТИЕТО

Издателска къща „Жанет 45" и книжарници "Пингвините"
Ви дават възможност да отбележите Деня на влюбените по един оригинален, 100% кич-free начин:

Заповядайте да се запознаете с „Азбука на любовта" и да си вземете автограф от авторката Рин Ямамура.


На 14 февруари (събота) 2009 г., от 11.00 до 13.00 ч.
София, пл. "Славейков" 11, книжарница „Пингвините"


"Той е Единствен", "Всяка сутрин пие Кафе", "Той има Брада"... Всяко от тези изречения е обяснение в любов. Всяко от тях е посветено на отделна буква от азбуката. Към всяко обяснение върви картина, така че любовта да бъде цветна и пълнокръвна. Такава е и "Азбука на любовта", една от най-чаровните, оригинални и свежи книги, които някога ще разлистите.

ИК "Жанет 45" предупреждава: Влюбването в тази книга е неизбежно.


◊ ЗА КНИГАТА И АВТОРКАТА

"Азбука на любовта" от Рин Ямамура

Авторката, Рин Ямамура, е японка, която живее и работи в България от седем години. Книгата представлява едно необикновено обяснение в любов, съчетаващо крехка деликатност и поразителна мъдрост. Излиза за първи път – при това на български.
    
Рин е родена през 1979 г. в  префектура Канагава, Япония. Завършва Сценография за куклен театър в НАТФИЗ ”Кръстьо Сарафов” при проф. Майа Петрова през 2006. С дипломния си спектакъл „Вечерята” (съвместен проект с Недко Жечев) участва на многобройни световни театрални фестивали – Монреал (Канада), Брюксел (Белгия), Shassepierre (Белгия), фестивал “Gravity Free Art 3” (София, България). През 2007 реализира едномесечно турне в Япония.

Носител е на награда ИКАР (2005) за изработка на кукли и сценография за куклен спектакъл „Карлсон” на театър “ЩЕ”. Участва в арт-група Via Pontica, с които създава улични пърформанси и инсталации и ги представя на театрални фестивали в България и Европа.

Освен с куклена сценография, Рин се занимава с илюстрация и пространствен дизайн. „Азбука на любовта” е първата й авторска книга.


Автор: ИК "Жанет 45"
12.02.2009 г. 20:24
Посетено: 1052
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7298-premiera-na-azbuka-na-lyubovta-ot-rin-yamamura