Издания / премиери

"Само за теб" - най-доброто от българската женска любовна лирика

Ново предложение за подарък за Св. Валентин

◊ СЪБИТИЕТО

"Само за теб" е новото предложение на COFFEE-MATE® и ИК „Персей” за подарък на любимия човек в Деня на влюбените Св. Валентин. Изданието събира най-прекрасните любовни стихове на 119 български поетеси от различни епохи и поколения. Сред тях се открояват имената на Екатерина Ненчева, в чиито стихове са пламвали сърцата на всички български ученички от началото на 20. век, голямата любов на Пенчо Славейков Мара Белчева и отдавна признатите за класика - Елисавета Багряна и Дора Габе.

В "Само за теб" са включени и произведенията на любимите съвременни поетеси като Станка Пенчева, Блага Димитрова, Петя Дубарова, Маргарита Петкова, Надежда Захариева, Ваня Петкова, Валентина Радинска, Ива Николова, Камелия Кондова, Миглена Николчина, Силвия Чолева.

Изненада за влюбените ще представляват и лирически творби на пеещи и пишещи творци като Богдана Карадочева, Нона Йотова, Мария Мутафчиева, Ваня Щерева, Аксиния, Теди Кацарова, Людмила Сланева, Анн-Джи, Катрин, Лора Владова и Миленита.
 
За илюстрации в книжката са послужили множество красиви репродукции, сред които отчетливо изпъкват одухотворените творби на талантливата българска художничка Ралица Денчева.


◊ И ОЩЕ

Както всяка година, към луксозното издание ще има и допълнителен подарък – диск "Само за теб" с включени едни от най-популярните и обичани песни по стихове на авторки от книгата.

Заглавната песен „Само за теб” е на „Мери Бойс Бенд”. Другите хитове са в изпълнение на Аксиния, Теди Кацарова, Миленита, Нона Йотова, Богдана Карадочева, Анн-Джи, Людмила Сланева, Лора Владова и Светозар Христов, Силвия Кацарова, Ваня Костова, „Шик”, Катрин, Маргарита Хранова, Таня Чернева, Рени и др.

От 2005 г. насам всяка година ИК “Персей” пуска в навечерието на Деня на влюбените по едно издание, с което всеки може да се обясни в любов. Излезлите книги досега са: “Обичам те” (антология на шедьоврите на световната любовна лирика), “Да те жадувам” (антология на българската любовна лирика), “Ти си любовта” (най-хубавите стихове на Евтим Евтимов) и “Светът е за двама” (антология на любовния сонет). Трета поредна година идеята да подариш любовни стихове и песни на човека, който обичаш.

Автор: Добромир Тошев, Агенция Прима
29.01.2009 г. 13:59
Посетено: 3139
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7215-samo-za-teb-nay-dobroto-ot-balgarskata-zhenska-lyubovna-lirika