Издания / премиери

Представяне на албума "На изток от Константинопол"

Премиера в София

Представяне на албума "На изток от Константинопол"


◊ СЪБИТИЕТО

На изток от Константинопол
Пътешествия в непозната Турция


Автори: Димана Трънкова, Антони Георгиев
Издател: Вагабонд Медиа
192 стр., меки корици,
26 лв. корична цена
с отстъпка от "Книгосвят" - 24.70 лв.

Представяне на 15 януари 2009, четвъртък, от 18.30 ч.,
в зала Европа на хотел Дедеман Принцес – София.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АЛБУМА

Когато чуят думата "Анадол", повечето българи не знаят какво да си представят. Някои свързват Анадола с пустинните пейзажи на Близкия Изток, други - с историята и с крепостта Диарбекир. За трети това е далечно и негостоприемно място, което би могло да се намира и на обратната страна на Луната...

Истината е, че нито една от тези представи не е вярна. Турският Анадол е огромният кръстопът на поне дузина цивилизации през последните 10 000 години. Това е пространство с размера на почти пет Българии, в което има невероятно многообразие от природа, хора, истории. В Анадола са живели и просперирали всички древни и съвременни култури, като да се назоват само гърците, римляните и селджукските турци би било несправедливо спрямо хети, хити, перси, евреи, арменци, грузинци, лази и народите на Месопотамия.

"На Изток от Константинопол / Пътешествия в непозната Турция" от Димана Трънкова, главния редактор на HIGHFLIGHTS, и Антони Георгиев, главния редактор на Vagabond, показва най-забележителните места и култури в Анадола - от мистичния и винаги забулен в облаци Аръ Даъ (Арарат) до останките на Афродизиас; от великолепната Шанлъурфа до призрачния Ани; от Карс на Орхан Памук през планините Качкар до Сумела на Черно море; от спиращия дъха Мардин до огромното езеро Ван и великолепния палат на Исхак Паша в Доубеязът.

Турският Анадол е сред най-интересните места на земята, но за разлика от повечето от тях е само на 10 часа път с кола от София.

Пътешествието на изток от Константинопол започва на 15 януари, четвъртък, от 18,30 часа, в зала Европа на хотел Дедеман Принцес – София.

. Със съдействието на Посолството на Република Турция и Зираатбанк, Димана Трънкова и Антони
Георгиев представят първия в България луксозен албум "На изток от Константинопол / Пътешествия в непозната Турция".

Автор: Лина Митова
14.01.2009 г. 13:47
Посетено: 757
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7143-predstavyane-na-albuma-na-iztok-ot-konstantinopol