Издания / премиери

Трети брой на сп. “Факел” за 2008 година

Проза, поезия, интервюта…

Трети брой на сп. “Факел” за 2008 година


◊ СЪБИТИЕТО

Излезе трети брой на сп. Факел за 2008 г. - литературен тримесечник с гл. ред. Георги Борисов. В 352 страници можем да прочетем проза, поезия, интервюта…


◊ НЯКОИ АКЦЕНТИ В БРОЯ

В бр. 3 ще прочетем стихове от Владимир Соколов в превод на Андрей Андреев, както и резултатите от конкурса на списанието по повод превода на стихотворението на Соколов “Я устал от двадцатого века…”

За първи път в света Юз Алешковски предоставя на сп. “Факел” няколко глави от най-новия си роман “Предпоследната смърт”.

10-те разказа на Олег Разумовски, събрани в сборника “Руски бунт”, представят характера на обикновения човек от Русия така, както самият писател го е почувствал през личния си опит. А разказите на Игор Яркевич (1962), събрани в “Моите страхове”, разкриват цялостно картината на живота в съвременна Русия.

В броя е отпечатано и интервюто “Който се друса, е бунак…” на Евгений Попов с Евгений Ройзман (1962) в превод на Любов Кронева. От Евгений Ройзман са публикувани и фрагменти от документалната му книга “Град без наркотици” (2005) в превод на Ива Николова.
 
Може да се прочете и част от най-новия роман на Красимир Дамянов “Дневникът на една пеперуда”, както и интервю с писателя.

Публикувани са и фрагменти от наскоро излязлата в издателство “Фама” книга на Томас де Куинси “Изповедите на един пушач на опиум”.
 
Очакват ви и други изненади - в новия брой 3 на сп. "Факел"!

Автор:
Публикация:
22.12.2008 г. 20:16
Посетено:
928
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7096-treti-broy-na-sp-fakel-za-2008-godina