Издания / премиери

Премиера на "Да бъдеш човек" от Джордж-Марк Райнов

Теми за размисъл на свободния човек...

Премиера на "Да бъдеш човек" от Джордж-Марк Райнов


◊ СЪБИТИЕТО

ИК "Жанет 45" и Фондация „Св. св. Кирил и Методий" представят

„Да бъдеш човек"

премиера на книгата на Джордж-Марк Райнов



17 декември (сряда), 2008 г., 18.00 ч.
Зала 19 „Рьорих",
Национална галерия за чуждестранно изкуство
София, ул. „19-ти февруари" 1


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Джордж-Марк Райнов е Главен изпълнителен директор на IIC, Лос Анджелис.

Роден през 1945 г. в София, България, той емигрира в САЩ през 1970 г. и започва работа за United States Theater Army Support Command, Europe – 6950th Labor Service Training Center в Германия (тогава ГФР). Образованието му е в политически науки, администрация на бизнеса и макроикономика. Трудовият му опит включва средно и висши управленчески позиции във важни големи корпорации като Bor-Air Frt. Co. Inc., John Hancock Mutual Life Ins. Co., Todd Pacific Shipyards Corp. и т.н.

От 1985 г. се е посветил на организационна, управленска и консултантска дейност на най-високи бизнес и политически нива в много развиващи се страни.

Член на УС на Фондацията за единство и развитие на Камбоджа, Член на ИБ на Международна фондация „Св. Кирил и Св. Методий“, член на УС на Международната асоциация за борба срещу наркотрафика и наркозависимостта и т.н. Приет в позиция на доверие от редица физически и юридически лица по света.

Автор на много публикации в периодичния печат и специализирани списания, както и на пет книги за икономика и политика.


◊ ЗА КНИГАТА

Да бъдеш човек“. Това е книга с размисли за икономиката като същност на държавническото изкуство, написана от комплексната енциклопедическа гледна точка на наука, изкуство, философия, универсална история и прочие култура.

Текстът е относително труден и изисква известна предварителна подготовка. Повече или по-малко е запазен обичайният за този автор есеистичен формат, налагащ преизказвания. Препоръчително е прочитане на предхождащите книги от Джордж-Марк Райнов на български език като „Свободният човек – дискусията, която не се състоя“ и „Икономика и морал“, чието естествено продължение e тази книга.

"Бих искал да вярвам, че книгата, която държите в ръцете си, уважаеми читателю, със своето богатство на мисли и съдбовни въпроси, със своята добронамереност и обич към Вас ще намери достоен прием и ще послужи като стимул за благородни идеи и достойни дела."
Проф. Александър Янков


"Пред вас стоят автор и книга, в която нещата са изложени компетентно, интересно и увлекателно и най-важното – енциклопедично, многообразно...
Интересна и увлекателна книга. Темите са толкова много и стават още по-много, тъй като всяка тема има множество подтеми, които са безкрайност от въпроси и подвъпроси и всеки един може да се разглежда като „тема на размисъл на свободния човек“...

И още нещо последно, за „Imago Dei“ – Божествения образ. Така авторът разглежда човека. Става дума за изключителното Божие творение, което може да твори, да мисли като неповторимо богатство, наречено индивид, със своята изключителна индивидуалност – това е музиката, символ на хармонията, на земната божественост..."
Проф. Иван Николов

Автор:
ИК "Жанет 45"
Публикация:
16.12.2008 г. 12:50
Етикети:
Посетено:
755
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/7054-premiera-na-da-badesh-chovek-ot-dzhordzh-mark-raynov