Издания / премиери

Премиера на "Идеалът, с който живяхме" от Янчо Георгиев

Премиера в София

◊ СЪБИТИЕТО

На 4 декември 2008, от 16,30 ч.
в салона на ул. „Позитано“ 20 (VІ етаж)

Българският антифашистки съюз и издателство "Захарий Стоянов" организират

премиера на книгата "Идеалът, с който живяхме" от Янчо Георгиев

Авторът е ст.н.с. доктор по икономика. Целият му съзнателен живот и по-голямата част от трудовата му дейност преминават в структурите на Младежкия съюз и на Българската комунистическа партия.


◊ ОЩЕ ЗА КНИГАТА

Предмет на тази книга е пътят на поколението, израснало след 40-те години на миналия век, работило за реализиране на социалистическия идеал, преживяло радости от всестранния възход на България, но и покруса от реставрацията на капитализма.

Как и защо младите хора възприеха идеята на социализма? Можеше ли да бъде по-друга неговата съдба? Жив ли е още социалистическият идеал по света? Какъв би могъл да е образът на бъдещия социализъм? Това са основните въпроси, по които авторът споделя спомени, привежда документи, размишлява и търси възможните отговори.

Представяйки книгата, проф. Александър Лилов пише: „драги читателю, прочети тази книга – тя носи в себе си вярната информация за втората половина на ХХ и началото на ХХІ век, описва пътя на България и на нейното следвоенно ляво поколение с едно честно, искрено и способно на сериозни анализи перо. Всеки, който разлисти тези страници, ще се запознае с една интересна и хубава книга“.

Автор:
Веселина Василева
Публикация:
02.12.2008 г. 21:42
Етикети:
Посетено:
871
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6956-premiera-na-idealat-s-koyto-zhivyahme-ot-yancho-georgiev