Издания / премиери

"Мафията ФСБ" от Владимир Малсагов

Световна премиера с участието на автора

"Мафията ФСБ" от Владимир Малсагов


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на книгата "Мафията ФСБ" от Владимир Малсагов

. С участието на автора и известната правозащитничка Лариса Володимерова.


На 6 декември 2008, събота, от 10 ч.
в зала 8 на НДК


Заповядайте!


◊ ПОВЕЧЕ ЗА "МАФИЯТА ФСБ"

В книгата убедително, с аргументите на свидетел от първа ръка, се разкриват факти от "кухнята" на политиката на Кремъл и Лубянка в Чечня и съучастието в международния тероризъм. Авторът започва да пише книгата си по време на продължителния престой в ГУЛАГ в годините на застоя и перестройката.

Шокиращи и изглеждащи невероятни са неговите ракрития за връзката на ФСБ с най-крупните терористични акции от началото на ХХI в. – разрушаването на кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 г., взривовете в метрото в Лондон, Москва, Волгодонск... И прави това без заклинания и крясъци за „световната конспирация”, а спокойно и убедително, като свидетел от първа ръка. Целта на Кремъл и Лубянка е да манипулира световната политика в своя полза, и част от глобалните активни мероприятия са сривът на долара на световните валутни пазари с по-далечна цел лишаването му от статуса на резервна валута, подкопаването на американската икономика и скокът в цената на петрола.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ВЛАДИМИР МАЛСАГОВ

Името на автора на "Руската мафия ФСБ", Владимир Малсагов, съвсем скоро ще гръмне по света и ще се произнася с респект редом с такива имена като Ал. Солженицин, В. Шаламов, А. Сахаров, Анна Политковска, Ал. Литвиненко и редица още мъченици на демокрацията и хуманизма в Русия.

Израснал е в семейството на един от най-известните чеченски общественици и интелектуалци от средата на миналия век, заслужил прозвището "чеченският Сахаров" - заради самоотвержената си борба за връщане от изгнание на десетки хиляди чеченци в края на Втората световна война и разкриването пред света на изгарянето живи на над 700 жители на чеченско село, отказали да се подчинят на произвола на НКВД – престъпления, които дори надминават по жестокост и масовост най-известните примери за геноцид в историята на човечеството.

Владимир тръгва по пътя на баща си и споделя неговата съдба в ГуЛАГ – но вече не онзи, сталинския, а в последните години на човеконенавистния съветски режим. По лъжливо обвинение прекарва 10 г. в лагери и затвори и още там, на случайни парчета хартия и с остатъци от моливи, започва да описва зловещите си разкрития за симбиозата между тайните служби на СССР – КГБ и неговия приемник в днешна Русия, ФСБ, с най-безмилостните структури на руската, чеченската и други постсъветски мафиотски структури.
Автор:
Стефан Ем. Николов
Публикация:
02.12.2008 г. 14:46
Посетено:
1719
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6950-mafiyata-fsb-ot-vladimir-malsagov