Издания / премиери

"Етюд с морени" от Тодор Андонов

Премиера в София

◊ СЪБИТИЕТО

Във връзка с Международния ден на слепите, посветен на Валентин Аюи Съюзът на българските журналисти, Българската секция на AIEP (Международната асоциация на писателите криминалисти) и издателство “Антос” организират представяне на книгата на Тодор Андонов „Етюд с морени”.

Представянето ще се състои на 13 ноември 2008 г. (четвъртък) от 11.00 часа в барчето на СБЖ на ул. „Граф Игнатиев” № 4.

Книгата ще бъде представена от Николай Аретов – старши научен сътрудник в Института за литература в БАН.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Тодор Андонов е роден на 1 август 1959 г. в Нови пазар. Неговият житейски и творчески императив е: „Никога не се предавай!”. С този девиз той върви през годините на своя живот и преодолява трудностите му преди и след като напълно загубва зрението си през 1995 г.

Завършил е Шуменския университет. Работил е като художник, телевизионен техник, преподавател по класическа китара, началник отдел, а от петнайсет години се занимава с издателска дейност. Бил е автор и водещ на радио и телевизионни предавания.

Член е на Дружество на писателите – Шумен, и AIEP (Международна асоциация на писателите-криминалисти).

Два пъти печели втора награда на литературния конкурс за кратък криминален разказ „Атанас Мандаджиев” - през 2006 г. с разказа „Билярдната топка” и през 2008 г. с „Вариация за китара и труп”.
Автор е на книгите „Баща и учител на слепите” (2002); „Като българи” (в съавторство със Станислав Симеонов–Шушу, 2003) и „Осмият ден” (2006).
Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
10.11.2008 г. 13:25
Посетено:
761
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6799-etyud-s-moreni-ot-todor-andonov