Издания / премиери

Нов брой на литературното списание "Бумеранг"

Представяне в Кърджали

Нов брой на литературното списание "Бумеранг"


◊ СЪБИТИЕТО

След успешното представяне на "Бумеранг" в Димитровград и Стара Загора, сега списанието ще зарадва своите почитатели и в Кърджали.

На 15 октомври 2008 г., от 17.30 часа
в Керимовата къща.

Ще гостуват част от авторите, които са представени в броя, неговият издател – поетът Стоян Ралчев, главният му редактор – поетът Петко Каневски и др.


◊ ЗА СПИСАНИЕТО

Едва ли има по-подходящо заглавие за алманах за култура, списван от творци от 6 града, а именно от Кърджали, Хасково, Смолян, Чирпан, Димитровград, Стара Загора. Защото вечният закон за посятото и пожънатото, изпратеното и полученото е неизменен и до днес. Както най-ценното от нас един ден се връща при своя Създател, така и изпратената чиста, благотворна и благодатна творческа енергия по силата на този извечен закон се връща отново да зареди и обнови този, който я е изпратил, и всички други, за които е предназначена.

Този принцип следват и творците, които със своя безвъзмезден труд подготвиха третия брой на списание “Бумеранг”, за да поддържат приятелските и творческите отношения помежду си и да имат повече поводи за срещи. Следват и друг свой принцип – всеки брой да става все по-интересен, по-добре изглеждащ и с разширени духовни територии.

В новия брой това са някои автори от Стара Загора (Таньо Клисуров), от Чирпан (Неделчо Ганев) и от Смолян (Ганчо Керечев). Повече място е отделено и за творците, които ни “гледат отвъд”, като Симеон Стоянов, Никола Пилев, Диньо Добрев, Иван Гочев и нашата съгражданка Петя Караколева.

Този път списанието е освежено и с чудесните илюстрации на димитровградския художник Йордан Йорданов, възпитаник на Художествената академия в София.
Автор:
Лияна Фероли
Публикация:
14.10.2008 г. 16:55
Посетено:
1208
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6620-nov-broy-na-literaturnoto-spisanie-bumerang