Издания / премиери

Брой 1 на новото детско списание "Аз съм Българче"

Списание за деца и юноши над 9 години

Брой 1 на новото детско списание "Аз съм Българче"


◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче”
представя

новото детско списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ”
.

Списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ” излиза от печат на 30 септември 2008. Читателите могат да го намерят на пазара за печатни издания и в книжарниците на 1 октомври.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПИСАНИЕТО

Изданието има за цел да представи на своите читатели: подробна и любопитна информация относно природните забележителности на България; важни, но позабравени исторически събития, свързани с историята ни; да припомни за патроните на училищата, в които учат съвременните българчета и пр. Това са само част от темите и рубриките, посветени на историческото ни минало и опознаването на природните красоти на страната. Представената проблематика е свързана пряко с целите и мисията на Сдружение „Българче”, стремящо се именно към запазване на културно-историческото ни наследство и предаване на българските традиции.

Стремейки се да грабнат интереса на читателите, отделни страници от изданието са посветени и на проблеми, интересуващи съвременните деца и тийнейджъри. Част от  рубриките „научават” младите българчета на различни приложни умения и сръчности, полезни им в игрите и в ежедневието. В първия брой на „Аз съм БЪЛГАРЧЕ” са представени различни материали, илюстрации и снимки, провокиращи въображението и фантазията на децата.


◊ ОЩЕ

Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче” обявява и края на инициативата си „Нарисувай ми слънце”.

В  конкурса за детска рисунка се включиха над 200 деца от цяла България, като част от тях участваха с повече от една творба. Това затрудни журито при избора на победители, затова Сдружение „Българче” и неговите партньори решиха да раздадат повече от обявените вече награди. До края на месец септември официално ще бъдат обявени номинираните за награди, а на 1 ноември - победителите.

В Деня на будителите ще бъде открита и изложбата, подредена с работите на децата. Информация за събитията ще намерите на сайта на Сдружение „Българче” и на страниците на списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ”.
Автор:
Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура "Българче"
Публикация:
30.09.2008 г. 22:35
Посетено:
1465
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6524-broy-1-na-novoto-detsko-spisanie-az-sam-balgarche