Издания / премиери

Премиера на книга на издателство "Омофор"

Колко дълъг е пътят на съвременния човек в търсене на Бога?...

Премиера на книга на издателство "Омофор"
Клаус Кенет


◊ СЪБИТИЕТО

Премиерата на книгата "
2 000 000 километра в търсене на любовта" от Клаус Кенет, изд. "Омофор"

На 30 септември 2008 г., от 18.30 часа
в Аулата на Софийския богословски факулет, пл. „Св. Неделя”, 19.

Колко дълъг е пътят на съвременния човек в търсене на Бога?

Как едно пътешествие през Индия, Тибет, Мароко, Персия, Афганистан, Мексико, Аляска и Бразилия и техния многообразен религиозен опит може да се превърне в житейски път към Истината и Любовта? Как бягството от живота може да се преобърне в среща с Даряващия живот? 

Отговорът на тези и много други въпроси - в срещата с Клаус Кенет, авторът на книгата "Два милиона километра в търсене на любовта".


◊ ЗА АВТОРА

Клаус Кенет е роден през 1945 г. в Германия, малко преди края на Втората световна война, докато семейството му се спасявало от настъпването на Червената армия.

До неотдавна учител във Фрибург, Швейцария. Известен е преди всичко с концертните си изяви и беседи из цяла Европа, посветени на свидетелството за възможността на духовното преображение. Духовно чедо на
Архимандрит Софроний (Сахаров), съвременен православен подвижник от XX век.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

Житейската история на Клаус Кенет в търсене на любов и истина, изразена в километри, представлява разстояние, по-голямо от петдесет обиколки на Земята. От Индия, Тибет, Тайланд и множество арабски страни (Мароко, Персия, Афганистан) до Мексико, Аляска и Бразилия. От философ - до убеден комунист, от атеист - до хипи, години наред той трупа опит от големите световни религии (индуизъм, будизъм, ислям) и ученията на индианците в Латинска Америка. Шест години - в смъртоносния свят на дрогата и разтърсващи преживявания в окултизма, в езотериката...

„Два милиона километра в търсене на любовта” (Zwei Millionen Kilometer auf der Suche) е личната история на Клаус Кенет (Klaus Kenneth), който преминава през ада на един път, изпълнен с омраза и смърт - бягство, но и търсене на самия себе си. Един човек, който е успял да открие истината и смисъла на живота в личната среща с Бога.
Автор:
Мария Иванова
Публикация:
26.09.2008 г. 12:39
Посетено:
1246
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6496-premiera-na-kniga-na-izdatelstvo-omofor