Издания / премиери

Премиера на книга за Леда Милева в Чирпан

"Леда Милева - Литературна анкета" - второ допълнено издание

Премиера на книга за Леда Милева в Чирпан


◊ СЪБИТИЕТО

В Чирпан се състоя премиера на второто допълнено издание на книгата "Леда Милева. Литературна анкета" на Ивайло Христов. Книгата е част от библиотечната поредица "Литературни анкети" на Института за литература към БАН. Ивайло Христов сподели радостта си от възможността, която има, чрез книгата да допълни представите на читателя за забележителната фигура на Леда Милева и ролята й в духовния живот на България.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА И СРЕЩАТА

Книгата е написана като роман, чете се с непрекъсващ интерес. С откровен и изискан тон Леда Милева прави своеобразен анализ на духовното развитие у нас, като отбелязва както положителното, така и негативното, деликатно дава своите съвети, прави градивна критика. Читателят проследява формирането на личността на Леда Милева още от детските й години в дома на дядо й - известния възрожденец Милю Касабов, обогатява познанията си в областта не само на културата, а чрез изповедите й се запознава с личности и събития от различни точки на света, свързани с нейния жизнен и творчески път.

Книгата би могла да бъде настолна за младите хора, тръгнали по пътя на твореца и общественика - прозвуча в изказванията на присъстващите.

Леда Милева благодари за вниманието и пожела най-вече младите хора да съхранят културно-историческото наследство на България. С голямо задоволство тя раздаде и свои автографи на почитателите на една от малкото културни династии в България, начело на която е чирпанлията Милю Касабов.


Автор:
Елена Шопова
Публикация:
24.07.2008 г. 06:13
Посетено:
1479
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6277-premiera-na-kniga-za-leda-mileva-v-chirpan