Издания / премиери

Представяне на книги на Валерия Велева в Чирпан

"Мъже на власт" и "Изповеди по пантофи"

Представяне на книги на Валерия Велева в Чирпан


◊ СЪБИТИЕТО

В къща-музей "П. Яворов" в Чирпан се състоя премиерата на "Мъже на власт" и "Изповеди по пантофи" от Валерия Велева.

Книгите бяха представени от издателя Иван Гранитски, който определи авторката им като принцеса на българските медии, автор на стотици интервюта, умен и задълбочен анализатор на обществените процеси. Велева е направила диаграма на общестено-политическия живот у нас днес - подчерта Гранитски.

В първата книга "Мъже на власт" са публикувани 17 интервюта, повечето с политически мъже на България. Велева е хванала в крачка своите герои, тя се представя като психологически хроникьор, умее да обръща душата им с хастара навън - каза още Гранитски. 

В "Изповеди по пантофи" са поместени 150 интервюта с представители на културния елит на страната ни. Тъжна книга, в която ясно личи принизеното положение, оскърблението на интелектуалците в страната ни по време на прехода и същевременно запазеното тяхно достойнство.

Валерия Велева сподели за вълнението си да представи свои книги в родния дом на Яворов, разказа интересни моменти, свързани с издаването на книгите, и подчерта, че ще продължи да отстоява принципа си - като журналист да не показва политическите си пристрастия в своя ежедневен труд.
Автор:
Елена Шопова
Публикация:
07.07.2008 г. 07:09
Посетено:
3792
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6211-predstavyane-na-knigi-na-valeriya-veleva-v-chirpan