Издания / премиери

Дейвид Ланю "Смеещият се Буда"

Представяне в София

Дейвид Ланю "Смеещият се Буда"


◊ СЪБИТИЕТО

На 26-ти юни, четвъртък, от 18 ч. в книжарница "Хеликон" (бившето кино "Витоша", гр. София) ще бъде представена втората книга на Дейвид Ланю - "Смеещият се Буда" (преводач - Светлана Христова, издателство "Изток-Запад").


◊ КНИГАТА

Кой е изворът на поезията? Кой е най-големият й враг? Как обогатява тя живота? Изследването на тези сериозни въпроси се превръща в истинско приключение във втория роман на Дейвид Ланю „Смеещият се Буда”. С тънък поетичен усет, но и с бликащ хумор авторът ни води из тайнствената атмосфера на древна Япония и забързания ритъм на днешен Ню Орлиънс по следите на една литературна загадка.

Вдъхновени поети и строги критици, екзотични гейши и безпощадни нинджи, лунни нощи и саке – това е само част от пъстрия свят, който се разгръща пред погледа ни. Сред неочакваните обрати на това пътешествие, в което с неподправена лекота се смесват реалност и фантазия, източна безметежност и западна динамика, читателят ще открие мъдри и деликатни уроци за изкуството на поезията… и изкуството на живота.


◊ ЗА АВТОРА

Дейвид Ланю
е известен на читателите на рубрика "Накъсо" на LiterNet със съпоставителния анализ за тишината в поезията на Пушкин и Иса. Господин Ланю бе гост на проведената на 23.-24.06.2008 г. в Благоевград конференция "Световното хайку - предизвикателство пред литературата на ХХI век". Скоро в Електронно списание LiterNet ще можете да се запознаете и с докладa му за първопроходците на американското хайку.

На широката аудитория хайджини Дейвид Ланю е познат и от първата му преведена книга у нас "Човекът, който пишеше хайку", дело на издателство 'Изток-Запад", в превод на Светлана Христова.

На 26 юни имате възможност отново лично да се срещенете с автора по повод втората му книга, която се издава в България, да общувате с него и да получите автограф.


Добре дошли с усмивката на Буда!
Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
24.06.2008 г. 17:00
Етикети:
Посетено:
1151
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6151-deyvid-lanyu-smeeshtiyat-se-buda