Издания / премиери

Юнски брой на списание алтера

Различното списание

◊ НОВИЯТ БРОЙ

В юнската алтера сме на зелена вълна. Не само защото пролетта е влязла под кожата ни и ни кара да правим непозволени неща. За алтера – вече знаете – нищо не е това, което е. Броят е островен, зелен, а всъщност – син (внимавай в корицата!).

. Лице е неуморимият Ицко Финци, който този път не играе, а свири и пише.

. Има цветя, четирилистни детелини, разходки из градините на Париж, пускане на хвърчила в село Долно Камарци, Дъблин на Джойс, ирландско зелено, примесено със звук от барабани на лоялистки оркестър и английски чай с електронна книга на Панаира в Ърлс Корт, Лондон за два дни в Тейт, Раушенберг на живо, източни филми от Азия на запад в Барселона, испански сценарии, Виена и съвременното изкуство на ръка разстояние и – четете, за да разберете какво точно, какво още.

. Внимателните ще открият в текста за маршрутите на Джойс из Дъблин непревеждани досега цитати, които дължим на Иглика Василева. Тя познава картата на  Джойс така, както Джойс описва родния си град: Искам да създам толкова пълна картина на Дъблин, че ако един ден градът ненадейно изчезне от земята, да може да бъде възстановен по моята книга.

Приятно озеленяване!

Автор:
алтера
Публикация:
19.06.2008 г. 13:29
Посетено:
1001
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/6128-yunski-broy-na-spisanie-altera