Издания / премиери

"Места за дишане" е новото заглавие на издателство "Алтера"

Романът е в поредицата "Нова българска литература"

"Места за дишане" е новото заглавие на издателство "Алтера"


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "Алтера" пуска на книжния пазар романа "Места за дишане" от Емануил А. Видински

Книгата е в поредицата "Нова българска литература" на издателство "Алтера".


◊ ЗА РОМАНА

„Места за дишане” е преди всичко роман за любовта. Роман за четенето на един мистериозен писател и цинизма на самотата, с превключване към историята на жената, която прави повествованието сетивно, топло и някак познато.

Повествованието тече понякога с омраза, понякога с носталгия и копнеж, но винаги – човешки и разбираемо. Благодарение на всичко това, „Места за дишане” е книга, която се чете бързо, почти на един дъх.

Книга, която през ада на другите и личните ни лудости връща на читателя радостта от живеенето. Роман, който иронично заявява, че „истински важните неща са много малко и почти всичко може да бъде отложено за следващия ден. Почти всичко.” Търсенето на това „почти всичко” е движещият механизъм на „Места за дишане”.


◊ ЗА АВТОРА

Емануил А. Видински е автор на проза и поезия. През 2004 г. печели конкурса „Рашко Сугарев” за разказа си „4 октомври”, през 2005 г. дебютната му книга „Картографии на бягството” достига до финалната шестица на наградата „Елиас Канети”. Съосновател и барабанист на етно-рок група „Гологан”. Съосновател на хуманитарния семинар „Ъгъл” върху творчеството на Томас Ман, Достоевски и Чавдар Мутафов. В периода 2005–2006 г. е редактор на музикалната страница на „Литературен вестник”. Публикувал е свои текстове в периодичния печат, както и в специализираните портали за литература. „Места за дишане” е втората му книга.


◊ ПОМАГАЛО ЗА ЧИТАТЕЛИ

Прочетете откъс от романа "Места за дишане" на Емануил А. Видински в Електронно списание LiterNet, бр. 2 (99), 2008.
Автор:
Публикация:
08.04.2008 г. 12:55
Посетено:
1314
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/5613-mesta-za-dishane-e-novoto-zaglavie-na-izdatelstvo-altera