Издания / премиери

Първоаприлска премиера в Хеликон

Представяне на нова книга

Първоаприлска премиера в Хеликон


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 април 2008 (вторник) от 18 часа
в книжарница Хеликон - Витоша
ще се състои

представянето на романа на Михаил Вешим "Английският съсед".

За веселото прекарване ще се погрижат Веселин Мезеклиев и няколко уседнали вече в България английски мъже, използвани за прототипи на книгата.

Заповядайте!


◊ ЗА РОМАНА

Село Плодородно, някъде в България. Там жителите му са хора в разцвета на силите си, но желанието им за работа е в упадък.

Те не искат да печелят от земята си, а от тотото. Затова доматите им са турски, морковите – македонски, а ракията – шотландска... Шотландската ракия се сервира в местния бар „Лондон“, където редовен посетител е българинът Нотингам Форест...

...Един хубав ден в Плодородно пристига истински англичанин, който си купува къща. След къщата купува и трактор, за да разоре буренясалите парцели. Докато той бръмчи с трактора си, в главитe на съселяните му бръмчат други идеи... Как става така, че след време поданикът на Кралицата си сгъва шапка от вестник „Гардиън“, почва да ругае английския парламент и се изказва против монархията?

Всичко това – в романа „Английският съсед“ от Михаил Вешим. Една нашенска история, която се чете на един дъх и с усмивка.

Не вулгарен роман, а просто смешен. Авторът декларира, че читател, който си купи книгата и не се засмее, ще получи парите си обратно в двоен размер.


◊ ЗА АВТОРА

Михаил Вешим е автор на хиляди фейлетони, на стотици разкази, на десетина книги и на няколко автобиографични бележки от този тип. Негови творби са превеждани на много езици. Въпреки това авторът не е известен толкова на Запад, колкото на Изток.


◊ САМО ЗА ЧИТАТЕЛИ

Поръчайте си
"Английският съсед" от Михаил Вешим в Книжарница LiterNet.
Автор:
31.03.2008 г. 14:48
Посетено: 574
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/5564-parvoaprilska-premiera-v-helikon