Издания / премиери

Творческа вечер на Валентин Найденов

Литературни срещи - Сливен 2007

◊ СЪБИТИЕТО
      
Валентин Найденов, автор на редица белетристични книги (сред които „Райски газ”, „Книга от сънища”, „Цигански неволи” и „Лидерите днес”) и на стихосбирка за любовта, представи в Сливен новата си творба „Козметика на лицето”.


◊ ПОВЕЧЕ

Книгата излезе през 2007 г. в издателство „Найденов-ВМ” под редакцията на д-р Красимира Найденова. Водещите Кристияна Добрева и Анна Влахова, поетеси, прочетоха откъси и направиха своеобразно блиц-интервю с автора по проблемни въпроси от нея.

На творческа вечер в КДК книгата бе представена от авторката на предговора д-р Красимира Каракашева, която обобщи внушенията й с думите: „С изтънчения си усет на естет, с философския поглед на писател и прагматичния подход на медик, Валентин Найденов представя един реалистичен и обоснован разказ за изкуството на красотата, за изкуството да общуваме красиво, за изкуството да живеем и обичаме красиво”. 

Писателят говори за тайните на античната козметика и връзката на митологията с красотата, за моделирането на образа, знаковата система на лицето и съвременните подходи на въздействие. Той отговори на въпроси на присъстващите, сред които писатели, журналисти и почитатели на творчеството му.
Автор:
Иванка Денева
Публикация:
15.12.2007 г. 17:57
Посетено:
1327
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/5084-tvorcheska-vecher-na-valentin-naydenov