Издания / премиери

"Отец Серафим Роуз: живот и дело" - нова книга на издателство "Омофор"

Уникален разказ за един избран от Бога човек

"Отец Серафим Роуз: живот и дело" - нова книга на издателство "Омофор"


◊ СЪБИТИЕТО

Преди Коледа издателство „Омофор” представя биографията на съвременния православен мисионер отец Серафим Роуз - "Отец Серафим Роуз: живот и дело".

Посветена е на съвременния православен подвижник и мисионер отец Серафим Роуз и излиза с благословението на митрополита на САЩ, Канада и Америка Йосиф.

Отец Роуз е известен на българските читатели с книгите си "Православието и религията на бъдещето" и "Душата след смъртта".


◊ ЗА КНИГАТА

Живял като монах в планините на Северна Калифорния, отец Серафим Роуз разчупва границите на своето време и навлиза в сърцето на древната християнска опитност, като свързва разпадащата се духовност на западния човек с неговите изгубени корени и показва обратния път към Бога. Днес името на отец Серафим е познато и обичано от милиони хора по целия свят, особено в Русия и Източна Европа, където, в годините на комунизма, неговите книги се разпространяваха нелегално в хиляди ръчно направени преписи.
 
Тази книга проследява търсенето на Истината и духовното и философско развитие на отец Серафим. Тя ни дава възможност да надзърнем в душата на един човек, който още в този свят живя в отвъдното Царство Божие.


◊ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ЧИТАТЕЛ
 
Митрополит на САЩ, Канада и Австралия Йосиф:

Тази епическа биография на приснопаметния отец йеромонах Серафим Роуз е уникален разказ за един избран от Бога човек, който е израснал в типичен американски дом в Южна Калифорния, изпитал е вълненията на неспокойния 20. век и е открил Господа с цялото си сърце. Отдал всичките си дарования в служение на Църквата като монах и станал велик учител на св. Православие, желан и търсен в Америка, Русия, България и по целия свят.

Пълния текст на словото на митрополит Йосиф вижте в сайта на Православие.
Автор: Mила Цалова
05.12.2007 г. 14:43
Посетено: 1348
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/5017-otets-serafim-rouz-zhivot-i-delo-nova-kniga-na-izdatelstvo-omofor