Издания / премиери

Палми Ранчев с двойна премиера в Пловдив

Сборник разкази и стихосбирка ще представи Владимир Трендафилов

◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на “Малко късмет за по-късно" – сборник разкази (ИК “Фама”, 2007), и "Анонимни снайперисти" – роман (ИК “Фама”, 2007).


◊ ДАТА И МЯСТО

На 5 декември 2007 г., сряда, от 17.30 часа
в Литературен салон “Възраждане” при читалище “Възраждане”
Старинен Пловдив (Чалъковата къща), ул. “Стоян Чалъков” № 1

Организира: читалище “Възраждане”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Палми Ранчев е роден в София. Завършва Национална спортна академия "В. Левски" в родния си град. Пише поезия, разкази и романи. Бил е боксьор, треньор, собственик на кафене и игрална зала, директор на вестник, сценарист, телевизионен водещ и безработен.

Автор е на стихосбирките: "Шапката на скитника", "Манхатън, почти събитие", "Парцаливо знаме", "Хотелска стая", "Среднощен човек: биографии" и "Любовник на самотни улици и запустели къщи".

Носител е на няколко литературни награди. Негови разкази и стихове са превеждани на английски, френски, полски, унгарски, турски, сръбски, гръцки и други езици. Скоро сборникът разкази "Аматьори и професионалисти" ще излезе на испански. Автор е на три романа, последният от които е “Анонимни снайперисти” (ИК “Фама”, 2006).

В новия сборник “Малко късмет за по-късно" всеки разказ е част от многоцветна и релефна панорама на годините, които политици и социолози наричат преход, а за потърпевшите, тези, които изпитаха само чудовищната несправедливост на това време, са значителна част от техния единствен и неповторим живот.
Автор:
Димитър Атанасов
Публикация:
23.11.2007 г. 11:54
Посетено:
893
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/4934-palmi-ranchev-s-dvoyna-premiera-v-plovdiv