Издания / премиери

„Монахът в мен” от проф. Хайнц Нусбаумер

Премиера с участието на автора

„Монахът в мен” от проф. Хайнц Нусбаумер


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на книгата „Монахът в мен” с участието на автора проф. Хайнц Нусбаумер – австрийски писател, журналист, говорител на двама федерални президенти, издател на вестник и председател на най-голямото в Европа селище за отглеждане на деца без родители „SOS-Киндердорф”.


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

22 ноември, четвъртък, 19 часа
София, Столична библиотека, площад „Славейков” № 4, зала „Надежда”

• съорганизатори: Фондация „Покров Богородичен” и Българската православна църква “Св. Иван Рилски” във Виена


◊ ЗА КНИГАТА

Хайнц Нусбаумер (Heinz Nußbaumer) е убеден, че “всеки от нас носи едно монашеско измерение в себе си – един дълбок копнеж към духовност; към “монаха в себе си”.

Неговият бестселър вдъхновява да се впуснем по този древен път на монашеската духовност. Книгата му разказва за силата на щастието, което струи от тишината. Разкрива пътища за осмисляне на живота, които нямат нищо общо със стратегии за богатство и физическо здраве, а са вкоренени в способността да се вслушаме дълбоко в сърцето си, да поспрем за миг и така да постигнем душевен покой.

Книгата „Монахът в мен” (Der Mönch in mir: Erfahrungen eines Athos-Pilgers für unser Leben) е издание, превърнало се в събитие. Тя се появява на книжния пазар в Австрия преди около година и над 20 седмици заема челни места в списъка на бестселърите по всички австрийски медии. В интернет-книжарница Amazon.de “Монахът в мен” получава 5 звезди – възможно най-високата оценка. Преведена е на гръцки, италиански и други европейски езици.


◊ АНОНС ЗА ЧЕТЯЩИ

Книгата на проф. Хайнц Нусбаумер може да поръчате от книжарница Книгосвят - "Монахът в мен".

Автор:
Мила Цалова
Публикация:
12.11.2007 г. 12:18
Посетено:
550
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/4851-monahat-v-men-ot-prof-haynts-nusbaumer