Издания / премиери

Панчо Недев отбелязва 70-годишния си юбилей с премиера на книга в Концертното студио на Радио Варна

За лудостта на времето, на природата и хората с неадекватните им идеи, планове и решения

◊ СЪБИТИЕТО

По повод 70-годишнината на Панчо Недев, работил през 60-те години на миналия век във вестник “Народно дело” и в Радио Варна,
 
на 02.11.2007 г. в Концертното студио на Радио Варна ще се състои премиерата на втора част от трилогията “Луда Камчия”, изд. “Колор Принт” Варна 2007 г.

Според редактора на книгата Станислав Пенев: “Романът е своеобразна художествена дисекция на последните пет години на Системата: тъжна панорама на увлеченията и греховете на висшите партийни и стопански ръководители в планирането, ръководството и разрухата на селското стопанство – метафора, свързваща лудостта на времето, на природата и хората с неадекватните им идеи, планове и решения.”


◊ ПОВЕЧЕ

Творческия си път като редактор в Радио Варна Панчо Недев започва със стихове и епиграми, така че поводът за представяне на романа, ще послужи да бъде припомнена и сатиричната му книжка “Разговорки”. Тя се радва на второ издание през тази година, а нейн редактор е незабравимият варненски сатирик, поет и дългогодишен председател на Съюза на преводачите във Варна Иван Троянски.
   
На литературната вечер двете книги на Панчо Недев ще представят председателят на Сдружението на писателите във Варна Станислав Пенев и хумористът Турхан Расиев. Сред гостите на юбиляра се очаква и известната актриса Грациела Бъчварова, която успяла да помогне на Панчо Недев, въпреки задължителните за предишното време списъци с имена на новородени, да кръсти дъщеря си Грациела.

Съдбата пък направила така, че след омъжването си, дъщерята също да се нарича Бъчварова.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
01.11.2007 г. 22:17
Посетено:
1116
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/4771-pancho-nedev-otbelyazva-70-godishniya-si-yubiley-s-premiera-na-kniga-v-kontsertnoto-studio-na-radio-varna