Издания / премиери

Павел Цветков. Отчаяна любов

Радио Варна 2007

Павел Цветков. Отчаяна любов


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на стихосбирката “Отчаяна любов” от Павел Цветков и премиера на мултимедийния диск със същото име

На 10 октомври 2007, сряда, от 19.00 ч.
в Концертното студио на Радио Варна

• Участници в събитието:
. Павел Цветков (автор на стихосбирката).
. Ани Илиева (критическо представяне на поетичните текстове в книгата).
. Петър Костадинов (художник на книгата) ще представи оформлението на хартиеното издание и ще разкаже за създаването на илюстрациите.
. Павел Симеонов (HTML-дизайнер на мултимедийния диск) ще запознае гостите с особеностите на електронната книга “Отчаяна любов” и ще обясни с какво комерсиално предлаганото издание на диска е по-богато от уебсайта на “Отчаяна любов”. Мултимедийният диск ще бъде демонстриран с визия и звук.
. Иван Ташев (артист) ще изчете текстовете в книгата като художественото им представяне ще бъде съпроводено от прожектирането на слайдшоу, специално създадено за предстоящото представяне.
. Светлана Вълкова (водещ).


◊ ЗА АВТОРА И КНИГАТА
 
Павел Цветков е варненски поет, роден през 1971 г.  “Отчаяна любов” е неговата дебютна книга, издадена с финансовото съдействие на Постоянната комисия по култура към Общински съвет Варна през 2006 г.

Въпреки че съдържа едва 20 поетични текста, стихосбирката “Отчаяна любов” е носител на престижната национална награда “Андрей Германов” (2007), както и на многобройни номинации и награди, присъждани за отделни стихотворения в нея.

Представянето в Радио Варна е първото след промоцията на книгата в книжарница “Пингвините”, а мултимедийният диск се представя пред публика за първи път.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
09.10.2007 г. 13:07
Посетено:
518
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/4600-pavel-tsvetkov-otchayana-lyubov