Издания / премиери

Гостуващи писатели в Сливен

Литературни срещи - 2007

◊ СЪБИТИЕТО

Писателите
Красин Кръстев и Стефан Кисьов представиха свои книги в Сливен

• В Клуба на дейците на културата бе представено творчеството на родения в града под Сините скали писател Красин Кръстев, управител на ИК „Христо Ботев” и носител на националната литературна награда „Николай Хайтов”.

За творчеството на автора на романа „Блатото”, сборника с разкази „Ловен способ” и повестта „Подвижни пясъци” (претърпяла четири издания и публикувана наскоро от издателство „Нова Вега” в Португалия), говори Марин Кадиев.

Той подчерта пластичното майсторство и постиженията му в „отразяване на настъпилите промени не само около нас, но и в душите, както и умението в обрисуване на човека и изграждане на ярки характери”. В представянето в Сливен участваха и писателите Михаил Тошков и Бойко Беленски. Авторът благодари на Общината и кмета Йордан Лечков за отзивчивостта в разпространението на поредицата на ИК „Христо Ботев” „Сияйна зора”, както и на присъствалата на премиерата в Португалия областна управителка на област Сливен, Христина Чолакова.


• На открилия четвъртия си творчески сезон Литературен салон към Регионална библиотека „Сава Доброплодни” гостува писателят Стефан Кисьов, носител на литературната награда „ВИК”. Срещата бе водена от журналистката Нели Димитрова и в нея участваха директорката на библиотеката Росица Петрова-Василева, творци и много граждани.

Задълбочено представяне на новата книга на Стефан Кисьов „Твоето име е жена” (ред. Димитър Риков, изд. „Ера”, 2007) направи главната редакторка на сп. „Панорама” Горяна Ленкова, която открои особеностите в почерка на автора: лаконизма в изказа, психологическото проникновение и експресивността на текстовете му.

Създателят на няколко прозаични книги Ст. Кисьов подчерта ролята на житейския опит в работата на романиста, приемствеността с традицията и отговори на въпроси на читателите.

Автор:
Иванка Денева
Публикация:
01.10.2007 г. 23:55
Посетено:
1030
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/4556-gostuvashti-pisateli-v-sliven