Издания / премиери

Живко Желев. Азис, или за демокрацията

Панаир на книгата - София 2007

◊ СЪБИТИЕТО

Издателска къща "ЖАНЕТ 45" ви кани на

Премиера на
Живко Желев, “Азис, или за демокрацията”


Книгата представя - Румен Леонидов

На 2 юни 2007, от 18 до 19 часа
София - НДК - Панаир на книгата - ет. V, зала 7


◊ ЗА КНИГАТА

Саркастичните текстове в тази книга вземат на прицел политическия и стопански живот в България, без да дават аванси на когото и да било.

Авторът Живко Желев има достатъчно опит от електронните медии, поради което свободно и безпощадно работи в задкулисието на официалните новини. Главната новина в тази книга е, че всъщност нищо особено не се е случило у нас през последните 17 години в резултат от действията на онези хора, които авторът определя като "бащите на недъгавия преход". Нестихващата ирония напомня стила на повестта "Сценарий за непринудено народно веселие" от книгата му “Катапулт” (ДИ “Хр. Г. Данов”, 1982), която в зората на перестройката получава голямата награда за белетристичен дебют "Южна пролет".

За тези, които познават автора като човек от електронните медии – водещ на първото икономическо шоу в телевизията "За 1 милиард" и шеф на радиоверигата "Канал Ком", неочакваното връщане на Живко Желев към писаното слово е приятна изненада. Това завръщане е в стил "пряка реч", за нещо, което всички знаем и сякаш ни е било на езика да го кажем по този начин.
Автор: София Несторова
01.06.2007 г. 12:23
Посетено: 281
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/4069-zhivko-zhelev-azis-ili-za-demokratsiyata