Издания / премиери

Литературна среща с Кристин Льоненс

Предствяне на романа „По дирите на Амбър“

Литературна среща с Кристин Льоненс
◊ ПОКАНА
 
Известната новозеландско-белгийска авторка Кристин Льоненс представя лично своя завладяващ роман „По дирите на Амбър“!
 
Модератор на разговора: Велина Минкова
 
Кристин Льоненс е авторка на 4 романа, преведени на 24 езика. През 2017 г. романът ѝ „Caging Skies“ е адаптиран за театралната сцена, а две години по-късно кинорежисьорът Тайка Уайтити го пренася на големия екран. В резултат на това филмът „Джоджо Заека“ печели десетки отличия, в т.ч. награди „Оскар“ и BAFTA в категория „Най-добър адаптиран сценарий“, наградата „Избор на публиката“ на Международния филмов фестивал в Торонто през 2019 г., наградата на Британската филмова академия, наградата на WGA, и в крайна сметка е избран за един от 101-те най-добри сценария на WGA на 21 век. Текстът печели и наградата Humanitas за писане, предназначено да насърчава човешкото достойнство, смисъл и свобода. И филмът, и книгата са номинирани за награда USC Scripter 2020 и печелят награда AFI за приноса си към културното наследство на Америка.
Последният засега роман на Кристин Льоненс, бестселърът „По дирите на Амбър“, е любовна история, която се развива на фона на антиядреното движение през 80-те, а в момента е в процес на екранизация от продуцентите на „Телма и Луиз“.
 
Из отзивите за книгата:
 
„Въздействаща история за любов, загуба, обсесия и разрушителни избори, преплетени със сеизмични политически събития. И тук, както и в случая с романа, дал живот на „Джоджо Заека“, е налице обещание за филмов триумф“.
„Кристин Льоненс поддържа бързо темпо в отделни епизоди, ала цялото повествование е окъпано в златна носталгична светлина“.
 
„Композирайки романтичен триъгълник, който надхвърля пропастта между поколенията, Льоненс обрисува в детайли сложната природа на първата любов.“
„По дирите на Амбър“ се вглежда в динамиката и мотивацията на взаимоотношенията, както и в шокиращите последствия от изборите, които правим. Авторката изследва темите за любовта, приятелството, лоялността, дисфункционалните семейства, болестите и скръбта на фона на социални и политически сътресения, а крайният резултат е пример за убедителна проза и специфичен творчески почерк, който ангажира читателя.“
 
Заповядайте на 23 октомври, 19 часа в Зала Централни хали.
 
Вход свободен!
Автор:
Организаторите
Публикация:
22.10.2024 г. 15:44
Етикети:
Посетено:
62
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/40053-literaturna-sreshta-s-kristin-lyonens