Издания / премиери

Премиера на книгата на Стефан Гончаров - "Костите на вятъра"

12 септември, 19 часа, "Светофар" - площад "Славейков" 7, София

Премиера на книгата на Стефан Гончаров - "Костите на вятъра"
Екипът на "Светофар" има удоволствието да ви покани на 
 премиерата на книгата на Стефан Гончаров - "Костите на вятъра".
 
Заповядайте на 12 септември в "Светофар" - площад "Славейков" 7, София
 
Стефан Гончаров е роден през 1996 г. в София. Завършил е „Скандинавистика“ и „Изкуства и съвременност“ в Софийския университет, където в момента е докторант по „Теория на литературата“. През 2015 г. е публикувана първата му стихосбирка – „Геон“ (изд. „АРС”), а през 2019 г. излиза втората – „Смъртта не се чака“ (изд „Скрибенс“).
 
Има редица поетични публикации в българската литературна преса и е част от редакторския екип на списание „Нова асоциална поезия“. През 2016 г. бива отличен с първо място на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, а през 2019 г. – с приза за поезия „Ваня Константинова“. Печели и Голямата награда на Националния литературен конкурс „Море“ през 2022 г.
Освен с поезия, активно се занимава с кинокритика. Пише редовно за електронното издание на Българското кино общество, „Filmsociety.bg“, за което е отразявал международни фестивали като Берлинале, Кан, СФФ и др.
 
Премиерата "Костите на вятъра" от Стефан Гончаров ще се проведе от 19.00 ч. на 12 септември в "Светофар" - площад "Славейков" 7, София.
 
Очакваме ви!
Автор:
Екип на "Светофар"
Публикация:
11.09.2024 г. 10:47
Посетено:
160
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39765-premiera-na-knigata-na-stefan-goncharov-kostite-na-vyatara