Издания / премиери

Премиера на книгата "Симфония Рейн-Майн-Дунав" от Роберт Леви

11 септември 19.00 ч. "Светофар" - площад "Славейков" 7, София

Премиера на книгата "Симфония Рейн-Майн-Дунав" от Роберт Леви
Екипът на "Светофар" има удоволствието да ви покани на
премиера на книгата на Роберт Леви - "Симфония Рейн-Майн-Дунав". Заповядайте на 11 септември в "Светофар" - площад "Славейков" 7, София.
 
Роберт Леви има магистърски степени по Българска филология (1995, СУ „Свети Климент Охридски”) и по Културна и социална антропология (1998, СУ „Свети Климент Охридски”). През годините е натрупал богат професионален опит – от строителен работник до сценарист на документални филми, и в момента живее във Франкфурт, Германия, където работи като сценичен техник. Водил е курсове по икономическа антропология и теория на културата в НГДЕК „Св. Константин-Кирил Философ“. В момента живее в град Франкфурт на Майн, Германия, и работи като сценичен техник.
 
Роберт Леви е автор на следните поетични книги:
„Един от върха на иглата”, София, „Р § Р”, 1999; „Вавилон”, София, „Български писател”, 2006; „Дромомахия”, София, „Лексикон”, 2017; „Анемоя”, София, „Лексикон”, 2020. Също така е и преводач, съвместно с Антония Апостолова, на поетичния сборник на израелския поет Амир Ор „Езикът казва”, София, Издателство за поезия ДА, 2017.
 
Автор е и на редица научни статии, публикувани в референтни издания. До напускането на България Роберт Леви е организатор и постоянен водещ на литературните формати „Поети в кадър” и „Поетични понеделници в Delta Blues bar”, в рамките на които среща софийската и пловдивската публика с повече от 30 утвърдени и млади поети и писатели.
 
Премиерата на книгата "Симфония Рейн-Майн-Дунав ще се проведе от 19.00 ч. на 11 септември в "Светофар" - площад "Славейков" 7, София.
 
Очакваме ви!
Автор:
Екип на "Светофар"
Публикация:
10.09.2024 г. 13:52
Етикети:
Роберт Левипремиера на книга"Светофар"
"Симфония Рейн-Майн-Дунав"
Посетено:
146
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39764-premiera-na-knigata-simfoniya-reyn-mayn-dunav-ot-robert-levi