Издания / премиери

Среща с Цвета Михайлова и представяне на стихосбирката ѝ "Самоопределения"

22 август, 18:30 часа, Книжен център "Гринуич", гр. София

Среща с Цвета Михайлова и представяне на стихосбирката ѝ "Самоопределения"
◊ ПОКАНА
 
Среща с Цвета Михайлова и представяне на дебютната ѝ стихосбирка ,,Самоопределения“! Заповядайте на 22 август, четвъртък, от 18:30 часа в Книжен център "Гринуич", бул. "Витоша" 37, гр. София.
 
 Модератори на дискусията ще бъдат Аксиния Михайлова и Петър Чухов.
 
За автора:
 
Цвета Михайлова (1991) е родена в Търговище. През 2010 г. постъпва в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Китаистика“. Две години по-късно печели стипендия за специализация по китайски език към Столичния педагогически университет в Пекин, където се дипломира през 2015 г. Живее и работи в Шанхай.
„Самоопределения“ е първата ѝ поетическа книга.
 
За книгата:
 
"В тази поезия няма резки движения, шумни падания, гръм от тапа на шампанско или проповеди. Тази поезия е проницателна неосъзнатост. Цвета Михайлова ту се материализира сред софийските тротоари и трамваи, ту се изпарява като водна молекула върху още топлия котлон. Сдъвква думите като ядки, после ги залепя като дъвка върху случайна пейка в парка. Харесвам това тихо говорене, това влизане на пръсти в стъклената витрина на човешката душа. И ако нещо все пак се счупи, родените да се влюбват в парчета ще го съберат."
~~ Димана Йорданова
 
„Самоопределения“ на Цвета Михайлова е разпад на света до тъга и на тъгата до свят. Тиха, почти безшумна, като град под вода, тази поезия ни разпознава и приветства в своята най-вътрешна стая тесеракт, където за безброен път се завръщат светлинните рефлексии на миналото, огряват всички наши азове и се утаяват в междините, в които сме се очаквали. Причинете си нежността ѝ."
~~ Георги Гаврилов
 
 
Автор:
ИК "Жанет 45"
Публикация:
21.08.2024 г. 11:39
Посетено:
212
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39676-sreshta-s-tsveta-mihaylova-i-predstavyane-na-stihosbirkata-samoopredeleniya