Издания / премиери

Среща с Ина Иванова и премиера на книгата “И винаги любовта”

28 юни 2024, 18:00 часа, The Bookstore - Варна

Среща с Ина Иванова и премиера на книгата “И винаги любовта”

◊ ПОКАНА

Среща с Ина Иванова и премиера на книгата “И винаги любовта” 

Очаква ни среща с авторката на разкази, който ще ви отведат на различни места по света, за да ви припомнят – навсякъде можем да се влюбим или да преживеем раздяла, но винаги търсим себе си.

И когато сме най-крехки и най-уязвими, се налага да сме най-силни.

И винаги любовта” ще ви срещне с неизживени любови, с обичта между родители и деца, с първото влюбване, с любовта от пръв поглед, с любовта, която не посмяваме да преживеем или с влюбването между две жени. Тайно обаче литературата умее да ни срещне с нас самите.

Елате в The Bookstore - Варна в петък, на 28 юни 2024 от 18:00 часа.

Модератор: Елица Матеева

За книгата:

Книгата на Ина Иванова “И винаги любовта” (Изд. "Жанет 45") беше отличена наскоро с престижната Награда Пловдив за ярки постижения в областта на художествената литература и хуманитаристиката.

 Безупречен усет за композиция, деликатна, ненатраплива случка, около която се заплита цялата история, герои, които заживяват в реалността на собствения ни живот, финали, които казват достатъчно, но и оставят достатъчно на въображението. - Невена Дишлиева-Кръстева

“На някои страници ще плачете, на други ще се смеете - досущ както е в живота. Страници, които ни напомнят, че заслужаваме обич такива, каквито сме. Че всичко около нас е толкова страшно, колкото му позволим. И че всяка една малка, лична история, е парченце от големия пъзел и е значима. Внимателно разказване, обърнато към вътрешния свят. Без да му дадем глас, не бихме могли да растем. - Ренета Бакалова

Ина Иванова е автор на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии” (изд. „Арс”, 2009), „Името на неделята” (изд. „Жанет-45”, 2012), „Летящ акордеон” (изд. „Жанет-45, 2014) и „И винаги любовта” (изд. „Жанет-45”, 2023), както и на стихосбирките „малки букви” (изд. „Жанет-45”, 2016), „Криле от папиемаше” (изд. „Жанет-45”, 2019) и „Нещата, за които мълчим” (изд. „Жанет-45”, 2022).

 

Носител на национални награди. Редактор е на художествена литература. Преподавател по Творческо писане в Модерна академия по изкуствата „Синдикат”. Нейни текстове са превеждани на английски, руски, испански, полски, фарси, арабски, хърватски и сръбски език.

 

 

Автор:
Елица Матеева
Публикация:
26.06.2024 г. 16:18
Етикети:
Елица МатееваИна ИвановаВарнапремиера на книга
“И винаги любовта”
Изд. "Жанет 45"
Посетено:
232
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39446-sreshta-s-ina-ivanova-i-premiera-na-knigata-i-vinagi-lyubovta