Издания / премиери

Представяне на сборника „Психомоторни интервенции за психично здраве“

27 юни 2024 г., 14.00 ч., Нов български университет

Представяне на сборника „Психомоторни интервенции за психично здраве“

◊ ПОКАНА
Център за книгата и департамент „Здравеопазване и социална работа“ канят на представяне на сборника „Психомоторни интервенции за психично здраве: Деца и юноши: Подход за развитие, ориентиран към движението и тялото“, издание на Българска асоциация за развитие на психомоториката (БАМПТ) на 27 юни 2024 г. от 14.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. 

Събитието е с участието на доц. д-р Румен Петров от департамент „Здравеопазване и социална работа“, Ваня Дункова, председател на Българската асоциация за развитие на психомоториката (БАМПТ), редактор на превода и доцент Клаудия Емк.

Автори в сборника са доц. Клаудия Емк, Свободен университет в Амстердам, Факултет по поведенчески и двигателни науки,  д-р Ян де Ланге, лектор в магистърска програма по психомоторна терапия на Университета на Виндесхайм, Нидерландия,  д-р Томас Шееуа, лектор в магистърска програма по психомоторна терапия на Университета на Виндесхайм, Нидерландия, д-р Йоска ван Бушба, лектор по Физическа активност, здраве и благополучие в магистърска програма по психомоторна терапия на Университета на Виндесхайм, д-р Тине Ван Дам, физиотерапевт, Католически университет в Лувен, Белгия. В книгата се защитава позицията, че чрез игра и движение, тялото, умът, емоциите, когницията и отношенията постигат единство в полза на човешката връзка и човешкото развитие. Описан е ренесанса на игровите подходи като научно обосновани, клинично доказани и етично издържани модалности на помагащо отношение с деца и с възрастни във всички помагащи контексти. 

Поканени са студенти и преподаватели по социална работа, логопедия, когнитивни науки, психология на развитието, психология, педагогика, спорт и рехабилитация.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
21.06.2024 г. 16:34
Етикети:
департамент „Здравеопазване и социална работа“Център за книгатаНБУ
Клаудия Емк
Българска асоциация за развитие на психомоториката (БАМПТ)
Ваня Дункова
доц. д-р Румен Петров
„Психомоторни интервенции за психично здраве“
Посетено:
216
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39431-predstavyane-na-sbornika-psihomotorni-interventsii-za-psihichno-zdrave