Издания / премиери

Премиера на книгата на Ангел Г. Ангелов “Басейнът, както и други разкази за любовта”

На 17 юни 2024 г., от 18:00 часа в Художествения музей “Георги Велчев” варненският автор ще представи най-новата си книга

Премиера на книгата на Ангел Г. Ангелов “Басейнът, както и други разкази за любовта”

Премиера на книгата на Ангел Г. Ангелов “Басейнът, както и други разкази за любовта”

Новият сборник с разкази на писателя Ангел Г. Ангелов „Басейнът, както и други разкази за любовта“, издание на ИК “Хермес”, ще има своята варненска премиера на 17 юни в Художествения музей “Георги Велчев”. Утвърден автор, който поставя във фокуса на своите творчески интереси измеренията на морала и противоречивите срещи на духа и плътта, на абстрактното и сетивното, Ангелов продължава своя път в тази посока и в новите си разкази.

Доц. д-р Илияна  Димитрова пише за сборника с разкази на варненския автор:

“Новата книга на Ангел Г. Ангелов „Басейнът, както и други разкази за любовта“ спонтанно пренарежда парадигмите на смисъла, провокирайки стереотипните представи за любовното преживяване на света през погледа на другия. Безименни, безмълвни, но живи, героите пропускат през себе си потока на неумолимото време, напрягайки до болка сетивата си, за да дочуят и провидят отвъд непроницаемите стени на битието. Погледът на разказвача често е недискретен към травматичните гранични зони на човешкото съществуване, когато телата агонизират, за да взривят пределите на видимото и през еротичното да събитиелизират края и смъртта. В книгата на Ангел Г. Ангелов отделните разкази преливат един в друг в общ екзистенциален разказ, който отвежда читателя към онзи миг, когато абсолютното ще се разкрие, а човешкото от нищожна частица реалност ще се превърне в знак от „небесната книга“ на безкрайността.Читателят държи в ръцете си книга, която го отвежда в нови, неизследвани литературни пространства, в които го очакват трепетни вълнения и неочаквани преживявания…”

Ангел Г. Ангелов е роден в Пазарджик, живее във Варна. Автор е на четири романа и пет сборника с разкази. Романите му са "Закуска по обяд" (1991), "Сутрешни залези" (2000), "Бъдещето на отминалото време" (2006) и "Пътуването" (2016), а книгите с разкази - "Невъзможна любов" (1984), "Оживление в мравуняка" (1993), "Плах опит за докосване" (2002), "Ходене по вода" (2009), “Внезапно сбогуване” (2018).

Носител на награда “Варна” за литература за романа „Пътуването“, и на Националната литературна награда „Милош Зяпков“ за сборника „Внезапно сбогуване“.

Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
15.06.2024 г. 16:04
Етикети:
Посетено:
457
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39389-premiera-na-knigata-na-angel-g-angelov-baseynat-kakto-i-drugi-razkazi-za-lyubovta