Издания / премиери

Премиера на книгата "Опознай Гърция" на екскурзовода Георги Грънчаров

4 юни 2024 г., 18:00 ч., Софийски университет „Св. Климент Охридски“ - Ректорат

Премиера на книгата "Опознай Гърция" на екскурзовода Георги Грънчаров

◊ ПОКАНА

На 4 юни 2024 г., от 18:00 ч., в Ректората на Софийски университет Св. Климент Охридски“, зала 2 издателство Моята книга и Георги Грънчаров имат удоволствието да ви поканят на представянето на дебютната книга Опознай Гърция.

За книгата:

Книгата "Опознай Гърция" е подходяща както за семейства с малки деца, така и за приключенци, които просто обичат да пътуват. В текстовете се откриват както специфики, които са характерни за Гърция, така и универсални съвети за подготовка при пътуване. Авторът дава идеи как да се организира по-бюджетна екскурзия и същевременно какво да правим в различни, не така предвидими, ситуации.

За автора:

Георги Грънчаров изследва Гърция вече повече от 20 години. И го прави със сърце. Той е историк балканист, магистър по културен туризъм, изучавал гръцки език и култура в три гръцки университета Солун, Йоаннина и Атина. Работи като учител по гръцки, преводач и екскурзовод.

Думи за книгата:

В „Опознай Гърция“ Георги Грънчаров ни въвежда в духа на съвременна и древна Гърция. Остроумният пътеводител пътепис за южната ни съседка очарова с чувството за многовековна свързаност и културна общност. Прецизните описания и обективният разказ са точна насока за туристи, пътешественици, гости и изследователи. Всяка глава на „Опознай Гърция“ представя определена географска област и дава специфична информация за начините на придвижване, маршрутите, услугите по настаняването. Специално място заема поклонническото пътуване на автора до Света Гора.
~~ 
Албена Пунева

 

Автор:
Красимира Димитрова
Публикация:
02.06.2024 г. 12:20
Етикети:
Гърциятуризъмпредставяне на книганови книги
Георги Грънчаров
„Опознай Гърция“
издателство "Моята книга"
екскурзии
пътеписоводител
Посетено:
304
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39304-premiera-na-knigata-opoznay-gartsiya-na-ekskurzovoda-georgi-grancharov