Издания / премиери

Премиера на книгата "Откакто те няма" на Албена Тодорова и Мила Янева-Табакова

"Откакто те няма" е илюстрован разказ за криволичещия път, който човек изминава в търсене на изгубеното

Премиера на книгата "Откакто те няма" на Албена Тодорова и Мила Янева-Табакова

◊ ПОКАНА

Заповядайте на премиерата на "Откакто те няма" - книга за загубата и присъствието, липсата и откритието. "Откакто те няма" е илюстрован разказ за криволичещия път, който човек изминава в търсене на изгубеното.

В наглед бавния и тегав неделен следобед авторката Албена Тодорова, художничката Мила Янева-Табакова и издателката Зорница Христова ще ви разкажат за работата си по книгата, както и за нейните родни места и процеси.

Дата и час: 26 май, 18:00 ч.
Място: Студио "Белка", улица "Митрополит Панарет" 9.
С желаещите да дойдат с метро, среща в 17:40 на изхода МС "Хаджи Димитър" от страната на супермаркет "Billa".

 

Албена Тодорова е родена в несъществуващия вече СССР и е трето поколение емигрант по майчина линия. В момента работи като финансист в Лондон. Автор на книгите „Стихотворения” 2014, „Стихотворения, от които ти се живее” 2018, „Единайсетте сестри на юли“  2021.

Мила Янева-Табакова завършва специалност „Книга, илюстрация и печатна графика“ в НХА и магистратура „Graphic Storytelling“ в Академията за изкуства LUCA в Брюксел. Работи на свободна практика в сферата на илюстрацията, комикса и оформлението на книгата върху свои авторски произведения, съвместни или в подкрепа на различни социални кампании и такива, свързани с образование на деца. Има публикации в български и чуждестранни издания и платформи. Мила е автор на комикс книгите „Сувенири“ (самиздат, 2020) и „На път“ (самиздат, 2021), както и картинната „Първите пет“ (2022, One Book Bookstore). Съосновател е на платформа за български, независими авторски издания ТИ-РЕ и колекция ТИРАЖ.

.........

Книгата можете да намерите на адрес: https://tochitza.com/content/162

 

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
21.05.2024 г. 11:57
Посетено:
174
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39207-premiera-na-knigata-otkakto-te-nyama-na-albena-todorova-i-mila-yaneva-tabakova