Издания / премиери

Представяне на монографията „Нови 5G поколение мобилни клетъчни системи“ с автор Росен Пасарелски

15 май 2024 г., 16.20 ч., Нов български университет

Представяне на монографията „Нови 5G поколение мобилни клетъчни системи“ с автор Росен Пасарелски

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Телекомуникации“ представят монографията „Нови 5G поколение мобилни клетъчни системи“ с автор Росен Пасарелски на 15. май 2024 г. от 16.20 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с модератор проф. д-р Пламен Цветков, ръководител на департамент „Телекомуникации“ и дискутант доц. д-р Васил Къдрев.

Тази книга е посветена на състоянието на мрежовата архитектура в 4G-LTE и 5G мобилните клетъчни системи, опорната мрежа и мрежата за радиодостъп, интерфейсите и протоколите, управлението на радиоресурсите, сигурността, каналите и методите за множествен достъп. Представен е подход на последователен анализ и оценка на мрежовите функции и обекти в 5G системите, както и на протоколите и методите за множествен достъп в мрежовата архитектура. Изследва се взаимодействието между 4G-LTE и 5G системите, като се подчертава връзката в опорните мрежи, обсъждайки ядрото 4G-EPC и опорната 5G мрежа, както и връзката в мрежите за радиодостъп E-UTRAN и 5G RAN. В края на всеки раздел са предложени математически анализи и модели с числови резултати на методите за множествен достъп, използвани в 4G и в 5G системите, както и математически модели с конкретни примери и изчисления за оптимизиране на възможностите за радиосигнализиране в 5G системите.

Росен Пасарелски е доктор по комуникационна и компютърна техника и доцент в департамент  „Телекомуникации“ на Нов български университет. Ръководител и член на експертни групи на НАОА за акредитация на професионални направления и институционални акредитации в област „Технически науки“. Автор е на повече от 90 научни публикации, както и участник в множество значими национални и международни проекти, конференции и симпозиуми. Главен редактор е на годишника на департамент „Телекомуникации“ на НБУ, индексиран в Central and Eastern European Online Library (CEOOL). Към настоящия момент заема административната длъжност „Директор на програмен съвет“ на департамента.

Вход свободен!

***
Ще откриете книгата в Електронния каталог на изданията на НБУ
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата 

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
10.05.2024 г. 15:06
Етикети:
доц. д-р Васил КъдревЦентър за книгатаНБУ
доц. д-р Росен Пасарелски
проф. д-р Пламен Цветков
департамент „Телекомуникации“
Посетено:
178
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/39123-predstavyane-na-monografiyata-novi-5g-pokolenie-mobilni-kletachni-sistemi-s-avtor-rosen-pasarelski