Издания / премиери

"Съновидения" - поезия от Борислав Игнатов

Премиера на книгата в София

"Съновидения" - поезия от Борислав Игнатов

◊ ПОКАНА

Премиерата на дебютната стихосбирка на Борислав Игнатов "Съновидения" ще се състои на 29 април в София, в клуб "Ателието" на ул. "Цар Самуил" №50 от 19:30 ч. Книгата ще представят Борислав Игнатов и Мартин Петрушев.

Заповядайте! Вход свободен.

За книгата:

Когато се събудих ме нямаше. Как знаем кога спим и кога сме будни? Как можем да различим илюзията от реалността, заблудата от истината? Как можем да сме сигурни кое е сън и кое не е, след като сънищата винаги са толкова убедителни?

В дебютната си концептуална стихосбирка "Съновидения" младият писател Борислав Игнатов изследва в дълбочина тези въпроси и се опитва да намери техните отговори.

В книгата душата поема на пътешествие през различни измерения и животи, умира и се ражда, трупа опит посредством случванията в безброй битиета. Всяка от творбите се преплита с останалите, гъне се в динамичен танц от безкрайна взаимосвързаност, като жив лабиринт който непрестанно променя своята форма и предоставя нови и нови комбинации от тайни проходи, знаци и превъплъщения. "Съновидения" е опит на духа да погледне сам себе си отстрани, обективно, да обхване едно необхватно пътешествие от позицията на статичен наблюдател. И подобно на змията, захапала опашката си, да продължи да наблюдава това пътешествие, докато всички уроци не бъдат научени и всичко, което е, не се претопи в безкрайната светлина. И после всичко ще започне отначало.

За автора:

Борислав Игнатов е поет и автор на кратки разкази. Занимава се професионално с графичен дизайн, дигитална илюстрация и видео монтаж. Носител е на първа награда в конкурс за младежки разказ в община Троян. Публикуван многократно в списанията Нова социална поезия и бургаското "Mope". За дебютната си стихосбирка "Съновидения" сам изготвя корицата, изображенията и цялостното вътрешно оформление. Книгата е победител по проект за дебютна творба на Национален фонд култура в направление Литература.

 

Автор:
Фондация "Емили"
Публикация:
18.04.2024 г. 13:58
Посетено:
281
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38963-sanovideniya-poeziya-ot-borislav-ignatov