Издания / премиери

Премиера на книгата на Александър Секулов "Възхвала на провинцията" в София

18 април, 18 часа, Kнижен център "Гринуич". Книгата представя Цанко Лалев

Премиера на книгата на Александър Секулов "Възхвала на провинцията" в София

◊ ПОКАНА

Заповядайте на премиерата на книгата на Александър Секулов "Възхвала на провинцията" в София. Събитието ще се проведе на 18 април, четвъртък, от 18 часа в Kнижен център "Гринуич", бул. "Витоша" 37. Книгата представя Цанко Лалев.

„Възхвала на провинцията“ е книга, която Александър Секулов ще пише цял живот. Тя е събрала негови кратки белетристични форми: остроумна есеистична проза; блестящи малки текстове, създавани по различни поводи; философски прозрения; спомени, оцветени с хумор и любов; снайперистки афоризми. Всички тях – по традиция, започнала с Атанас Далчев – може да определим като фрагменти.

Тази книга е правена като сал на корабокрушенец. Само че не корабът на автора се е разбил, а светът около него. Александър Секулов взема всичко, което се носи по вълните на реалността и въображението. Салът става все по-голям, все по-нужен, постепенно става уютен, предразполагащ към бавно осмисляне на живота – от ежедневния и злободневен до въздуха и морето на целия свят.

Ноевият ковчег на Александър Секулов е провинцията, която авторът възхвалява като спасение и озарение.

Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“, „Скитникът и синовете“, „Жена на вятъра“ и „Корабът на сирените“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ и „Хроники и химни“. Драматург е на Драматичен театър – Пловдив, отличен с награда „Аскеер“ за пиесите „Няма ток за електрическия стол“ (2016), „Дебелянов и ангелите“ (2019) и „Народът на Вазов“ (2022). Носител на националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Иван Николов“.

...............

Книгата можете да откриете на адрес: https://ikhermes.bg/v-zhvala-na-provincijata.html

 

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
17.04.2024 г. 13:03
Етикети:
ИК "Хермес"СофияАлександър Секуловпремиера на книга
Цанко Лалев
"Възхвала на провинцията"
Посетено:
162
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38955-premiera-na-knigata-na-aleksandar-sekulov-vazhvala-na-provintsiyata-v-sofiya