Издания / премиери

Представяне на книгата „Последните романтици“ от Чани Родригес

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“, 17 април 2024 г., 18.00 ч.

Представяне на книгата „Последните романтици“ от Чани Родригес

◊ ПОКАНА

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за участие в представяне на книгата „Последните романтици“ от Чани Родригес на 17 април 2024 г. от 18.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.

Събитието е с участието на Мария Пачкова и Пламен Димитров.

„Последните романтици“ е отличена с наградата за литература Еускади през 2021 г., преведена е още на италиански и турски, а по нея се снима и филм. Книгата е част от поредицата с баска литература на издателство „Пламар”.

Чани Родригес: „Последните романтици“ представлява в известен смисъл сбогуване със света, който познавахме, света на нашите родители. Ируне, моята героиня, е наследила ценности, които изглеждат остарели, но които ще ѝ помогнат да продължи напред. Друга от големите теми на книгата, а мисля и на всичко, написано от мен, е самотата. Аз съм единствено дете и дъщеря на емигранти...

Чани Родригес е дъщеря на емигранти от южната част на Испания. Родена е през 1977 г. в Льодио. От ранна възраст пише и танцува фламенко, докато учи езика на баските. По-късно завършва журналистика, работи в радио „Еускади“, където сътрудничи и до днес. Пише за различни медии и преподава творческо писане. Авторка е на сборник с разкази, няколко романа, както и на баскоезични детски книги.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
12.04.2024 г. 10:18
Етикети:
баска литератураПламен ДимитровМария ПачковаНБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
баскоезични книги
издателство „Пламар”
Чани Родригес
„Последните романтици“
Посетено:
280
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38927-predstavyane-na-knigata-poslednite-romantitsi-ot-chani-rodriges