Издания / премиери

"Една специална библиотека"– премиера на дебютния сборник с разкази на Добрина Ангелиева

18 април 2024 г.,18:30 ч., Български културен център - София

"Една специална библиотека"– премиера на дебютния сборник с разкази на Добрина Ангелиева

◊ ПОКАНА

Издателство "Библиотека България"

п р е д с т а в я

"Една специална библиотека" – премиера на дебютния сборник с разкази на Добрина Ангелиева

18 април 2024 г. от 18:30 ч.,
 Български културен център ( ул. „Веслец“ 13 гр. София).

Със специалното участие на Весела Люцканова, рецензент

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата по програма "Помощ за книгата", 2023.

Дебютният сборник на Добрина Ангелиева спечели читателите и влезе в годишната класация на издателство „Библиотека България“ като една от най-търсените книги през 2023 година.

Добрина Ангелиева, която е служител в МВР,  е сред победителите на  Националния литературен конкурс „Вие пишете, ние четем“ 2020, а книгата ѝ излиза с подкрепата на Министерство на културата по програма "Помощ за книгата", 2023.

Неслучайно я нарекохме "Една специална библиотека" и вярваме, че ще бъде достойно и успешно попълнение в нашата колекция за дебютна литература "Лястовици", споделя редакторът Ива Спиридонова. Корицата е дело на талантливата Радмила Иванова. Художник на илюстрациите е Елица Димитрова, която не крие радостта си от дебюта на своята майка и доказва, че талантът е наследствен: „С безкрайна гордост искам да споделя с вас първата книга на майка ми, която чакам още от дете! Щастлива съм, че вече е възможно повече хора да достигнат до нейния талант.“

„Стилът на Добрина Ангелиева разкрива обещаващ потенциал, образите в разказите й са пълнокръвни, тя умее да покаже скритото, да оголи душата на героите си, да предизвика емоция и размисъл у читателя, без да се налага да натрупва излишни думи, без да е необходимо да се изгубим в страниците, а това са все белези на добрия белетрист“, споделя Весела Люцканова – рецензент на сборника.

Автор:
Издателство "Библиотека България"
Публикация:
11.04.2024 г. 10:36
Посетено:
99
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38917-edna-spetsialna-biblioteka-premiera-na-debyutniya-sbornik-s-razkazi-na-dobrina-angelieva