Издания / премиери

Представяне на детските книги на Добрина Симова

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“, 9 април 2024 г., 18.00 ч.

Представяне на детските книги на Добрина Симова

◊ ПОКАНА

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за участие в представяне на детските книги на Добрина Симова на 9. април 2024 г. от 18.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.

Книгите с разкази за деца ,"Разплаканата череша“, ,,Всичко е 6“ и стихосбирката за деца "Космическо щастие“ предоставят двойно забавление – четене и оцветяване.

Теменужка Д. Цонева: Стилът на литературното повествование на Добрина Симова за деца постига конкретност и истинност, умишлено смесва отсенки на пътепис, но без точните часове и дни, лишава ни от художествени препратки, но и ни бие през пръстите с някоя крилата фраза или поговорка, за да се опомним.

Добрина Симова е учител, журналист и писател. Автор на поезия, кратки сатирични форми, детски разкази и стихове. Публикувала е стихотворения и кратки сатирични форми в редица централни издания. Член е на Съюза на независимите български писатели, Конфедерацията на българските писатели, клуб ,,Български писател“ и други. Автор е на повече от десет поетични и сатирични книги.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
04.04.2024 г. 15:14
Посетено:
122
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38871-predstavyane-na-detskite-knigi-na-dobrina-simova