Издания / премиери

Представяне на книгата на Евелина Андреева „Медийният човек: От аналоговия свят до цифровата вселена“

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“, 4 април 2024 г., 18.00 ч.

Представяне на книгата на Евелина Андреева „Медийният човек: От аналоговия свят до цифровата вселена“

◊ ПОКАНА

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за участие в представяне на книгата на Евелина Андреева „Медийният човек: От аналоговия свят до цифровата вселена“  на 4 април 2024 г. от 18.00 ч. на ул. „Георги С. Раковски“ 191Б.

Ще представят: Жюстин Томс – научен редактор, Жана Николова – редактор, Евелина Андреева – автор.

Книгата „Медийният човек: От аналоговия свят до цифровата вселена“ проследява големите промени настъпили в журналистическото съдържание, вследствие на дигитализацията, появата на социалните мрежи и навлизането на изкуствения интелект. Тя коментира новите източници на съдържание, трансформираните жанрове, хората-медии, биорепортерите и цифровия им конкурент, съвременните форми на цензура, комуникационните канали и формите на медийно финансиране.

Изследването е реализирано в продължение на пет години и се позовава на опита на световните информационни агенции и мнението на 22 водещи журналисти от български и световни медии. Сред тях са и мениджъри и ключови фигури от АП, АФП, Ройтерс, Дойче веле, Би Би Си, Си Ен Ен и др. Книгата прави и опит за прогноза за развитието на медийния пазар и съдържанието на новите медии.

Евелина Андреева е журналист, доктор по медии и комуникации от СУ „Св. Климент Охридски“. 26 години от професионалния си път работи в БТА, като последните 16 е главен секретар на агенцията. Познава спецификите на агенционната журналистика, както и всяка една структура и дейност на БТА. Тя е съучредител и съорганизатор на Световните срещи на българските медии по света, както и заместник-председател на Асоциацията на българските медии. Има почти десет годишен опит като съдружник и управител на една от първите ПР агенции у нас. От 2020 до 2022 г. e изпълнителен директор в БНР. От средата на 2022 г. работи в НБУ като директор „Стратегическо развитие и маркетинг на РТЦ и води курс по „Медиен мениджмънт и създаване на журналистическо съдържание“.

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
03.04.2024 г. 10:49
Посетено:
198
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38852-predstavyane-na-knigata-na-evelina-andreeva-mediyniyat-chovek-ot-analogoviya-svyat-do-tsifrovata-vselena