Издания / премиери

Представяне на книгата „Християнство и литература. Фигури на (не)благородното“ от Калин Михайлов

Една книга, прокарваща мостове между литературата и живота

Представяне на книгата „Християнство и литература. Фигури на (не)благородното“ от Калин Михайлов

◊ ПОКАНА

Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ и Калин Михайлов Ви канят на представянето на книгата „Християнство и литература. Фигури на (не)благородното“. Заповядайте на 16 април 2024 от 18:30 часа в СУ "Св. Климент Охридски", Нова конферентна зала (Огледална зала), Ректорат.

 Събитието е с участието на доц. Людмила Миндова, проф. Антония Велкова-Гайдаржиева, доц. Камелия Спасова, проф. Тодор Христов.

Книгата „Християнство и литература. Фигури на (не)благородното“ е литературоведска книга, която е подходяща не само за литературоведи. Макар да предполага бавен и задълбочен прочит, книгата не се затваря в себе си, а търси диалог – както с богословието и философията, така и с други хуманитарни дисциплини. На първо място обаче – с този читател, у когото се надява да намери незакърнял порив към благородното в литературата и в живота.

Калин Михайлов (професор, д-р по филология) е литературовед, есеист и поет, преподавател по антична и западноевропейска литература в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор e на четири литературоведски книги, посветени на различни аспекти в отношенията между християнството и художествената литература; на сборника с есета „Забравената мая“ (2020); на осем стихосбирки, излезли в периода между 1991 и 2023 г., както и на повестта „Смъртта няма последната дума“ (2021).

Автор:
Организаторите
Публикация:
06.04.2024 г. 18:30
Етикети:
проф. Антония Велкова-Гайдаржиевапроф. Калин Михайловпредставяне на книгаУниверситетско издателство „Св. Климент Охридски“
проф. Тодор Христов
доц. Камелия Спасова
доц. Людмила Миндова
„Християнство и литература. Фигури на (не)благородното“
Посетено:
339
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38848-predstavyane-na-knigata-hristiyanstvo-i-literatura-figuri-na-ne-blagorodnoto-ot-kalin-mihaylov