Издания / премиери

Премиера на сборника с разкази "Трактат за кихането и няколко неразположения" на Боян Крачолов

В събитието ще с участват Боян Крачолов, Иван Николов и Димитър Крумов

Премиера на сборника с разкази "Трактат за кихането и няколко неразположения" на Боян Крачолов

◊ ПОКАНА

Издателство "НИКЕ" представя новата книга на Боян Крачолов "Трактат за кихането и няколко неразположения"

4 април 2024, 18:30 часа, ул. "Върбица" 8,
с участието на Боян Крачолов, Иван Николов и Димитър Крумов.

В сборника с разкази читателят ще срещне истории за неуспешни (но и няколко успешни) любови; за тяло, което прави каквото си иска, без да го е грижа за притежателя му; за нестабилни спомени; за дявол-бръснар; за страстта, до която може лятната жега да доведе един нищо неподозиращ човек; за самотата, която се катери по чуждите палатки, както и много други.

Всички те описват неразположения от всякакъв вид, род и характер. И по тази причина разказите са насочени най-вече към онзи човек, който се усеща непринадлежен. Който не може да се побере нито в света си, нито във времето си, в спомените или в любовите си. И който въпреки всичко вярва, че един ден ще намери нещо, което да нарече свой дом.

Боян Крачолов е театрален режисьор и автор на сборник с разкази "Църква от сънища" (2017) . През същата година получава наградата АСКЕЕР за изгряваща звезда, заедно с Иван Николов и Димитър Крумов. През 2021 отново е номиниран за наградата, този път в категория "Драматургия" за неговата пиеса "Монетата". Тази година Боян спечели награда ИКАР в категория „режисьор” за спектакъла си "Петрови в грипа и около него". 

Книгата можете да откриете на адрес:

https://izdatelstvonike.com

 

 

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
28.03.2024 г. 15:05
Етикети:
сборник разказиДимитър КрумовИван НиколовБоян Крачолов
"Трактат за кихането и няколко неразположения"
Издателство "НИКЕ" представяне на книга
Посетено:
198
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38826-premiera-na-sbornika-s-razkazi-traktat-za-kihaneto-i-nyakolko-nerazpolozheniya-na-boyan-kracholov