Издания / премиери

Финтовете в риболова

Практически наръчник за начинаещи и напреднали змейове на риболовното изкуство

Финтовете в риболова


◊ СЪБИТИЕТО

Издателска къща „Наслука” представя

Първата книга от поредицата "На риба в България" -
„Финтовете в риболова” от Николай Светлев – Доцента - неподозираните възможности за ярки успехи по бреговете на българските водоеми


◊ ОЩЕ ЗА КНИГАТА

Жив, образен и малко хъшлашки език – първото достойнство на поредната книга на Николай Светлев не би трябвало да изненадва онези, които познават предишните. Но без съмнение за всички истинското удоволствие от тази среща ще е поради органичното съчетание на полезното с приятното, което въдичарят-писател е постигнал в тази хем белетристична, хем практична книга, която Издателска къща „Наслука” представи в последните дни на април на многобройните си читатели.

Противно на затвърденото през столетията мнение, че зелен кон и умен даскал няма, тарикатското даскалско пособие за всички български въдичари – „Финтовете в риболова” на Николай Светлев – Доцента има какво да каже и на най-титулувания риболовец.

Този „практически наръчник за начинаещи и напреднали змейове на риболовното изкуство” е истинска съкровищница на натрупания неоценим опит на „българи, цигани, турци, арменци, евреи и други етноси, които населяват прекрасните български предели и имат определени заслуги в риболовните екшъни по родните брегове”, както казва самият автор.

Книгата съдържа множество от напълно традиционните до напълно екзотичните, направо невероятни, но старателно изпробвани в практическата неуморна въдичарска дейност на автора и на негови приятели методи, начини, способи, чалъми и др., определени от Доцента като финтове.

При това според собственото му нескромно признание той безсрамно е черпел от съкровищницата на въдичарския опит „на такива братски народи като руския, американския, немския, испанския, латвийския и други”, които е имал възможност да смае с невероятните си умения и с чисто българските си финтове.

С книгата „Финтовете в риболова” на Николай Светлев – Доцента Издателска къща „Наслука” поставя началото на поредицата „На риба в България”, която ще запознае въдичарите у нас с теорията и практиката на този великолепен начин да общуваме с родната природа – риболовния спорт.


◊ АНОНС

Следващата книга от същата поредица, която ще излезе през май, е „Уроците на риболовната практика” от Младен Добрев, запален и опитен риболовец под прикритие на редактор на най-добрия у нас и в чужбина вестник за почитателите на това изкуство – в. „Рибар”.

Автор:
Йото Пацов
Публикация:
27.04.2007 г. 11:35
Посетено:
515
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/3877-fintovete-v-ribolova