Издания / премиери

Представяне на романа "Златоуст" от Иван Стамболов в Пловдив

19 март 2024, 18.30 ч., Книжарница "Хеликон".

Представяне на романа "Златоуст" от Иван Стамболов в Пловдив
◊ ПОКАНА
 
Каним ви на представянето на романа "Златоуст" от Иван Стамболов на 19 март, от 18.30 ч. в книжарница "Хеликон" Пловдив - Център.

Книгата ще представи Недялко Славов
 
Очакваме ви!
 
Романът на Иван Стамболов „Златоустъ“ представлява два пълноценни, преплетени един в друг романа - исторически и криминален. Въпреки внушителния си обем, той е леко и увлекателно четиво.
 
Цялата истина за „живота, вселената и всичко останало“ се съдържа в Светото Писание, постановленията на седемте вселенски събора и светоотческото наследство. Ние не можем да добавим нищо към нея, нито пък е желателно да я тълкуваме прекалено „творчески“ в порива си да бъдем „в крак с времето“. Единственото, което можем и което вероятно трябва да направим, е да потърсим такива форми, чрез които тази истина да достигне до хора, до които иначе не би стигнала.
 
И днес работят забележителни християнски писатели, затрогващи проповедници и вещи богослови. Те създават великолепни творби и въпреки това има големи публики, до които тези творби не стигат, защото тези публики не се интересуват от жанра. Може би сред тях има читатели, които ще харесат проповедите, ще се обогатят от тях, ще се променят за по-добро, но тези хора едва ли ще посегнат към сборник с проповеди. Романът „Златоустъ“ си поставя задачата да стигне именно до тях, свикналите и търсещи съвременна светска литература.
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
18.03.2024 г. 17:08
Посетено:
144
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38738-predstavyane-na-romana-zlatoust-ot-ivan-stambolov-v-plovdiv