Издания / премиери

Официална премиера на книгата "Звуците на нощта" от Румен Стоичков

Изданието е посветено на 40-годишнината на предаването „Нощен хоризонт" в ефира на Българското национално радио

Официална премиера на книгата "Звуците на нощта" от Румен Стоичков

◊ ПОКАНА

Новата книга на Румен Стоичков „Звуците на нощта" ще бъде представена в София. Изданието е посветено на 40-годишнината на предаването „Нощен хоризонт" в ефира на Българското национално радио. Ще имаме възможност да се срещнем с журналиста Румен Стоичков, който ще разкаже свои спомени и впечатления.

Заповядайте да споделим богатата история на легендарното предаване и да бъдем част от официалната премиера на „Звуците на нощта".

Очакваме ви на 20 март (сряда) от 17.30 ч. в Столична библиотека, зала „Вяра", пл. „Славейков" 4, София

За „Звуците на нощта“, Румен Стоичков

Румен Стоичков е дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт“, за което има към 1300 изяви пред микрофона. Член е на СБЖ и е автор на книгите „Преди забравата“, „Из стръмнините на България“, „Някъде там“„ Сърце на длан“, „Ожадняла река“, „По билото на миналото“, „Полъх от дълбините“ и „Броеница от гласове“. „Звуците на нощта“ е неговата девета книга. Тя е своеобразна история на предаването „Нощен хоризонт“, което на 3 януари 2024 г. навърши 40 години от появата си в ефира на Българското национално радио.

За Румен Стоичков

Румен Стоичков е завършил специалностите „Българска филология“ и „История“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а 30-годишната му професионална кариера като журналист преминава в БНР. За различните програми и предавания, предимно в „Хоризонт“, е автор на над 2000 интервюта и репортажи, правени предимно в малки населени места, чиято история и съдба винаги го е вълнувала. Има повече от 350 публикации в периодичния печат, някои от които са намерили място в досегашните му книги. От 2008 до 2016 г. е главен редактор на детското списание „Аз съм българче“.

Румен Стоичков е носител на Годишната награда на СБЖ през 2007 г. в раздел „Радиожурналистика“ за репортерско разследване. Печели Наградата на журито от Медийния фестивал в „Албена“ през 2005 г., номинации в челната тройка и грамоти през 2016, 2017 и 2018 г. от конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“, „Пазител на традициите 2015“ в категория „Личност“ на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите, Втора награда за репортаж от Източните Родопи – в конкурс на Проект „Новото тракийско злато“ (2012), Националната награда „Златна кана“ на фондация „Съкровищата на Панагирик“ – за цялостно журналистическо и литературно творчество (2015), победител в направление „За професионална и гражданска етика“, награда „Самуел Франсес“ в категория „Радио“ за 2018 г. на журналистическия конкурс на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България.

 

Автор:
Росица Славова, Изд. "Изток-Запад"
Публикация:
17.03.2024 г. 11:50
Етикети:
БНРРумен Стоичковпремиера на книгаИзд. "Изток-Запад"
40-годишнина на предаването „Нощен хоризонт"
„Звуците на нощта"
Посетено:
200
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38727-ofitsialna-premiera-na-knigata-zvutsite-na-noshtta-ot-rumen-stoichkov