Издания / премиери

Представяне на книгата на Юлия Вълева „Епископската базилика на Филипопол в контекст"

13 март 2024 г., 19.00 ч., Епископската базилика на Филипопол

Представяне на книгата на Юлия Вълева „Епископската базилика на Филипопол в контекст"

◊ ПОКАНА

Екипът на Общински институт „Старинен Пловдив" Ви кани на представянето на книгата на Юлия Вълева „Епископската базилика на Филипопол в контекст".

Заповядайте на 13 март 2024 г. (сряда) от 19.00 ч. в Епископската базилика на Филипопол (Пловдив, бул. „Мария Луиза" №2).

В кратка мултимедийна презентация Юлия Вълева ще запознае присъстващите с основни моменти от изследването си, в което интерпретира архитектурата, иконографията и стила на мозайките на Епископската базилика на Филипопол.

Изданието ще бъде налично в сувенирния магазин на базиликата и всички, които го закупят, ще имат възможност да получат автограф от автора.

Събитието е с вход свободен!

За автора:

Проф. д.изк. Юлия Вълева е изкуствовед, специалист по история на античното изобразително изкуство. Автор е на книги и статии за проблемите на античната иконография и мястото на визуалния декор в архитектурната среда.

.....................

За актуална информация, новини и събития, свързани с ОИ „Старинен Пловдив", последвайте социалните ни платформи във фейсбук и инстаграм. Детайли може да откриете и в сайта ни тук.

Автор:
ОИ „Старинен Пловдив"
Публикация:
10.03.2024 г. 10:53
Етикети:
представяне на книгаОбщински институт „Старинен Пловдив"
„Епископската базилика на Филипопол в контекст"
Юлия Вълева
Посетено:
146
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/38689-predstavyane-na-knigata-na-yuliya-valeva-episkopskata-bazilika-na-filipopol-v-kontekst